Cumhuriyetin 98.yıldönümü münasebeti ile çeşitli programlar düzenlendi.

İlk olarak Atatürk Stadyumu’ndayapılan kutlama programına İlçe Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Garnizon Komutanı Albay Serdar Tavlayan, Cumhuriyet Savcısı İbrahim Demirsoy, Belediye Başkanımız Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkanı V. Mehmet Şentürk, MHP İlçe Başkanı Ercan Alp, CHP İlçe Başkanı İlter Çorakçı, S.Ü. Aydoğanlar MYO Müdür Vekili Sertaç Arı, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal ve Şube Müdürleri, İlçe Sağlık Müdürü Dr. M.Akif Akyurt, Sivil toplum kuruluşları ve Oda Başkanları, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Aker, Muhtarlar Derneği Başkanı Fahri Sağlık, Askeri Erkan, Daire Amirleri, Okul Müdürleri, Öğretmen, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Sunuculuğunu Meke Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni İlknur Ceylan ve Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Enver Sağlamer’in üstlendiği program saat 10.30da tebriklerin kabulü ile başladı.Tören saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunması ile devam etti.

Şehit Oğuzhan Aydınbelge Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Beden Eğitim Öğretmeni Memiş Denizrefakatinde, Kaymakam Oğuz Cem Murat, Garnizon Komutanı Albay Serdar Tavlayan, Belediye Başkanı Mehmet Yaka ile birlikte halkın, öğrencilerin ve tüm katılımcıların bayramlarını kutladılar.

Program; Protokol konuşmaları, şiirler ve ödül törenleri ile devam etti. Şehit Oğuzhan Aydınbelge Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Okul Bandosu eşliğinde okulların resmi geçit töreni yapılarak program sona erdi.

Atatürk Stadyumu’nda bayrama özel düzenlenen bir diğer program ise futbol müsabakası oldu. Anlamlı maç Karapınar Belediyespor ve Esnaf spor takımlarında önceki yıllarda  forma giymiş şöhretler arasında oynandı. Maç 4-4 biterken İzleyicilere eğlenceli dakikalar yaşadılar.

Başkan Yaka yaptığı konuşma da  “Herhangi bir sakatlığın yaşanmadığı, dostluğun kazandığı güzel bir maç oldu” dedi. Cumhuriyet bayramını kutladığını dile getiren Yaka,herkese katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Maç sonrası takım antrenörleri İsmail Kolaylı ve Ali Küpeli kupalarını teslim almak üzere sahneye çağrıldı.Başkan Yaka ve İlçe Kaymakamı Oğuz Cem Murat kupaları takdim etti.Antrenörler de katılımcıların bayramını kutlayıp,spora sağladığı desteklerinden dolayı Yaka’ya teşekkür etti.

Cumhuriyet bayramı etkinlikleri kapsamında Göktepe; Yamaç paraşütü başta olmak üzere  doğa sporları için  doğa sporlarına merhaba dedi.

Kaymakam Oğuz Cem Murat,Karapınar Atış, Test ve Değerlendirme Grup Komutanı Albay Serdar Tavlayan Belediye Başkanı Mehmet Yaka,Ziraat odası başkanı Durmuş Üner Uçuş ve Doğa sporları Karapınar Başkanı Mustafa Ulutaş  ve vatandaşlar katıldı.

Yamaç paraşütü ile uçuş yapan pilotlar, heyecan dolu gözlerle izlenirken, havada Türk bayrağı açarak gösteriyi sonlandırdılar.

Akşam saatlerinde ise düzenlenen fener alayı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Renkli görüntülerin oluştuğu Fener Alayı Şehit Oğuzhan Aydınbelge Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Okul Bandosu eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayıp İnönü Caddesi boyunca yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Canlarıyla, kanlarıyla, bu toprakları bizlere vatan yapan başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve azizşehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.