Bütün Türkiye’de olduğu gibi Karapınar’da da bay ve bayan vatandaşlar Berat Kandilini kutlamak için camilere akın ederek dualar ettiler. Berat Kandili dolayıyla camilerde Kur-an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif okundu, dualar edildi, ilahiler söylenip, salâvatlar getirilerek, Berat kandilinin anlam ve önemi ile ilgili vaazı nasihatler yapılarak vatandaşlarımızın duygulu anlar yaşamasına vesile oldu.

Berat Kandili kutlama programında Yeşilpınar Gazetesi olarak Cumhuriyet Mahallesinde ki Güngör Baltoğlu camiinde bulunduk. Camiye gelen vatandaşlarımıza vefat eden yakınlarına mevlid okutan mahalle sakinleri gül suyu ve şeker ikramında bulundular. Yatsı namazından önce başlayan programda Güngör Baltoğlu Camii İmam-Hatibi Osman Kocabaş tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve gönüllü öğrenciler, cami imam ve müezzini ile birlikte Mevlid okundu ve birbirinden güzel ilahiler söylenerek salâvatlar getirildi. Vatanımızın birliği, beraberliği, bölünmez bütünlüğü, şehit ve gazilerimiz için çok güzel dualar edildi.

Güngör Baltoğlu Camii İmam-Hatibi Osman Kocabaş tarafından Berat Kandilinin anlam ve önemi hakkında vaazı nasihatlerde bulunarak şu tavsiyelerde bulundu, Semanın kapılarının sonuna kadar açılıp, rahmetin sağanak sağanak yağdığı böyle bir gecede kılınan namazların, edilen duaların kabul edileceğinden dolayı bu geceyi vatandaşların namaz ve dualarla geçirmesini, iyilik yapmasını, kötü işlerden uzak durulmasını, Peygamberimizin sünnetlerini ve tavsiyelerini yerine getirmelerini ve onun hayatının, yaşantısının, hal ve hareketlerinin kendilerine örnek alması tavsiyelerinde bulunarak, ülkemizin birliği, dirliği ve bölünmez bütünlüğü, şehit ve gazilerimiz için cemaatla birlikte dualar edilip duygulu anların yaşanmasını vesile oldu. Yatsı namazı katılımcılar ile birlikte kılındıktan sonra, tespih namazı yine isteyen cami cemaati ile birlikte kılınarak Berat gecesini kutlamak için camiye gelen vatandaşlar Berat Gecesinde görev yapan imam, müezzin ve gönüllü öğrencileri tebrik ettikten sonra vatandaşlar birbirlerinin Berat Gecesini tebrik ettiler. Program başarılı bir şekilde sona erdi.