Karapınar İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Trafik Büro Amirliği ekipleri Komiser Muharrem METE önderliğinde dört yol mevkiinde araç sürücülerini durdurarak evraklarını inceleyerek kimlik kontrolleri yaptılar. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın sigara yasağının genişletileceğini ve araçlarda “ Şoför de, arka koltukta oturanlar da sigara içmeyecek” sözleri ile duyurulmuştu. Bu konuda da trafik ve asayiş ekipleri araç sürücülerine, araç içerisinde şoförün ve arka koltukta oturan şahısların sigara içmemeleri konusunda uyarıda bulundukları da görüldü.

Trafik kurallarına uymayan araç sürücülerine cezai işlem yapıldı. Ayrıca yapılan kimlik kontrollerinde suç işleyip işlemediği de sorgulandı.

Uygulama ile ilgili konuşan bir vatandaş, “ Ülkemizin ve insanlarımızın sağlığı, huzur ve güvenliği için bu tür uygulamaların çok yerinde olduğunu belirterek, Ayrıca Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın sigara yasağının genişletileceğini ve araç içerisinde şoförün de, şoför’ün yanında ve arka koltukta oturan şahısların da sigara içemeyecek sözlerini çok yerinde buluyorum. Ben sürücü olarak bu tür uyarıların yapılmasından çok memnunum, bundan sonra ben sürücü olarak araç içerisinde sigara içmediğim gibi, aracımın içerisinde bulunanlara da sigara içirmeyeceğim, benim uyarımı dikkate almayarak içtiği takdirde cezasına kendileri katlanır diyen vatandaş bu tür asayiş ve trafik denetimleri ülkemizin, ilçemizin, bizlerin sağlığı, huzur ve güvenliği için çok yerinde buluyorum.”dedi