Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Yeşilyurt Mahallesi Salur Camii İmam Hatibi Hakan Tosun ve Kesmez Mahallesi İmam Hatibi Fatih Yalçınkaya tarafından Kur'an-ı Kerim Tilaveti okundu. Cumhuriyet Meydanına toplanan vatandaşlara Belediye Başkanlığı tarafından Türk Bayrağı dağıtıldı. Türk Bayrağını alan vatandaşlar Cumhuriyet Meydanından başlayarak Konya Caddesinde devam eden yürüyüş Adese kavşağından sonra Cumhuriyet Meydanına dönüş yapıldı. Milli Birlik ve Kardeşlik Yürüyüşüne Kaymakam Belediye Başkanı Belediye Meclis Üyeleri Kurum, Kuruluş Başkanları ve çok sayıda vatandaş Demokrasi yürüyüşüne katıldılar.

Program Cumhuriyet Meydanında devam etti.  Yatsı ezanından sonra vakit namazı alanda kılındı. Yatsı Namazının ardından İstanbul Süleymaniye Camii Emekli İmam Hatibi Mehmet Sevinç tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu. Karapınar İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk yaptığı Konuşmada,” 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi Milli Birlik ve Dayanışma günü programına hoş geldiniz diyerek selamladı. Şehitlik, Allah’ın sevdiği kullarına lutfettiği peygamberlikten sonraki en yüce makamlardandır. Onlar ölü değildirler. Diridirler. Onlar Allah’a verdikleri sözü tutan ahdine sadık insanlardır. Allah katında Şehit için altı ayrıcalığın olduğunu belirterek kanının ilk damlası ile beraber günahları bağışlanır ve cennetteki yeri kendisine gösterilir. Gazilik ise Şehitliğe yakın bir derecede karşılığında mükâfatı cennet olan bir makamdır. Allah yolunda çalışıp çabalayan ve bedel ödeyendir. Demirlenk konuşmasında bu hainlerin gaye ve hedefi yalnızca Devleti ele geçirmek değildi. Bunu zaten gerçekleştirmişlerdi. Asıl gayeleri ihanetti, Kaos ve Kargaşa idi. Memleketi bölüp parçalamaktı. Kardeşi kardeşe kırdırmaktı. Memleketi ve Milleti emelleri uğruna emperyalist-siyonist güçlere peşkeş çektirmekti. Bu vesile ile 15 Temmuz Milli Birlik gününüz kutlu olsun diyerek konuşmasını tamamladı. İlçe Müftülüğü İlahi gurubu tarafından birbirinden güzel ilahiler okundu.

İlçe Kaymakamı Mustafa Karaca 15 Temmuz Milli Birlik günü nedeniyle Cumhuriyet alanını dolduran ve devletine sahip çıkan Karapınar halkına teşekkür ederek bir daha böyle günlerin Ülke ve Devlet adına yaşanmamasını diledi.

Belediye Başkanı Mehmet Yaka “15 Temmuz gecesi Ülkemizi, Milletimizi, Demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, Aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen ve kendini 1 dolara satan vatan hainleri harekete geçmiş, Milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr milletimize doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlar ancak, milletimiz bu darbe girşimini sokaklar ve meydanları doldurarak ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı. Cumhuriyet Meydanı’na gelerek nöbet tutan hemşehrilerimize, İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk’e ve İmam Hatiplere, Ticaret Borsası, Esnaflar Odası, Esnaf Kefalet, Çiftçi Malları Koruma, Yeşilyurt A.V.M,Hulusi Efendi Vakfı, Anıt Cafe Muzaffer Gülbahar, Belediye Meclis Üyelerine Personelimize hizmetlerinden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum”dedi.