İhale komisyon başkanlığını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Abdullah Tancan yürüttü. Söz konusu ihale kilovatsaat başına elektrik enerjisi alım tavan fiyatı olarak belirlenen 8 dolar/cent üzerinden açık eksiltme usulüyle gerçekleştirildi.
Kilovatsaat başı tavan fiyatın 8 dolar/cent olarak belirlendiği ve açık eksiltme usulüyle gerçekleştirilen Karapınar YEKA ihalesine 4 konsorsiyum katıldı.
·         Limak- CMEC- Hareon Solar Ortak Girişim Grubu
·         Kalyoncu- Hanwha Grubu
·         Çalık Enerji – Solargiga Ortak Girişim Grubu
·         AKC Güneş Ortak Girişim Grubu
İhale 18 turda tamamlandı. Başlangıç teklifi 8 USD cent/kWh ile Limak grubundan geldi. Kalyoncu- Hanwha Q Cells Grubu 6,99 USD cent/kwh ile ihaleyi alan girişim oldu. İhalede 7,81 USD cent/kWh fiyat teklifinden sonra ilk çekilen grup Limak-CMEC-Hareon Solar Ortak Girişim Grubu oldu. İkinci çekilen grup, son 7,73 USD cent/kWh teklifiyle Çalik Enerji – Solargiga Ortak Girişim Grubu oldu. 18.tura kadar AKC Güneş Ortak Girişim Grubu ile Kalyoncu-Hanwha Q Cells Grubu ihaleyi devam ettirdi. AKC Grubu ihaleyi sürekli mola alarak devam ettirirken, Kalyoncu-Hanwha Grubu verdiği tekliflerde rahat ilerleyerek kazanan taraf oldu.
Şirketler kazandıkları bu başarı ile Konya’nın Karapınar bölgesinde 1.000 MW gücünde güneş enerjisi santrali inşa etme ve bu santralde üretilecek elektriği 15 yıl boyunca kilovat-saat başına 6,99 ABD Dolar-sentlik fiyat üzerinden satma hakkı ve 30 yıl kullanım hakkı elde ettiler.
Şartnameye göre, konsorsiyumun Türkiye’de güneş modüllerinin tüm bileşenlerini kapsayacak şekilde yıllık en az 500 MW’lık üretim kapasitesine sahip olması ve yüzde 80 oranında Türk mühendislerin çalıştığı bir Ar-Ge merkezi kurması gerekiyor, yatırım tutarının 1,3 milyar dolar düzeyinde olacağı öngörülüyor. (Kaynak : Enerji Enstitüsü)