Toplantıya,  Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Akbaba, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Sönmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal, İlçe Müftüsü Yunis Aydın, İlçe Sağlık Müdürü Dr. M.Akif Akyurt, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Ertuğrul YARALI, Muhtarlar Derneği Başkanı Fahri Sağlık’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Koronavirüs salgını nedeniyle 65 yaş ve üstü kişilerle kronik hastalığı olanların sokağa çıkmasına sınırlama getirilmesi ve ikametlerinden ayrılmamaları nedeniyle, özellikle tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan vatandaşların mağdur olmaması için oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu’nun çalışmaları ve koordinasyonunda herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi için gerekli tedbirleri görüşüldü.

Kaymakam Kökcü, sokağa çıkma yasağı olan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların eczane, sağlık, banka işlemleri ve alış veriş gıda ihtiyaçlarını 112, 155 ve 156 çağrı merkezlerine gelen isteklerinin yerine getirildiğini ve konunun İlçe Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından hassasiyetle takip edildiğini belirtti.

Belediye Başkanı Mehmet Yaka toplantıda salgına karşı mücadelede belediyenin bugüne kadar gerçekleştirdiği hizmetler hakkında kısa bir bilgi verdi. 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanmasından, temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarından, kiracılarına verilen desteğe kadar belediyenin aldığı tedbirleri ifade etti.