Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Güle Oynaya Camiye Gel’ projesi kapsamında Karapınar Merkez ve Merkeze bağlı mahalleleri ile Emirgazi İlçesi ve ilçeye bağlı mahallelerinde 40 gün sabah namazı ve diğer vakitlere devam ederek bisiklet almaya hak kazanan çocuklara Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığında görevli Mehmet Dinç, Mustafa Doğanay, İsmail Ekici, Talha Kaynaş, Hüseyin Yaprakçı, Karapınar Belediyesinde görevli Muhammet Danış, Gökhan Dikmen, Zabıta Memuru Abdullah Yaka nezaretinde bisiklet almaya hak kazanan ve biletlerini getiren çocuklara yaş gruplarına göre bisikletleri ve kaskları imza karşılığında teslim edildi.

Karapınar Merkez ve Merkeze bağlı mahallelerinde bisiklet almaya hak kazanan 825 çocuğa, Emirgazi İlçesi ve ilçeye bağlı mahallelerinde ise 165 çocuğa bisiklet ve kask hediye edildiği, Konya Büyükşehir Belediyesi, bisikletlerin montajı için ilçelerde anlaştıkları yetkili servisler tarafından hak sahibi çocukların bisikletlerinin montajlarının ücretsiz olarak yapılmaktadır. Bisiklet montaj servisi bulunmayan küçük yerleşim yerlerinde bisiklet alan çocukların bisikletlerinin montajları Mobil kurum ekipleri tarafından yapılmaktadır.

Bisiklet almaya hak kazanan çocuklardan Alanur Uzer, Kamil Koçhan, Umut Aykaç, Muhammet Talha Acar diğer arkadaşları adına duygularını şu şekilde dile getirdiler. 40 gün sabah namazı olmak üzere diğer vakit namazlarına ara vermeden devam ederek bisiklet almaya hak kazandığımız gibi, camilerde namaz konularında bilemediklerimizi de cami imam-hatiplerinden öğrenmiş olduk. Bizleri ‘Güle Oynaya Camiye Gel’ projesi kapsamında bizlere bu imkânı sağlayarak bisiklet kazanmamızı sağlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanına, projeyi takip ettiren tüm yetkililere, Cami imam-hatiplerimize teşekkür ediyoruz. Bisiklet almaya hak kazandığımız için çok mutlu olduk.”dediler