Ocak Başkanı Sayın Tayfur Altıntaş ve değerli yöneticileri teşkilat mensupları ile birlikte Ata sporumuz olan güreş, at binme, demir dövme, bilek güreşi vs. etkinlikler düzenlendi. Türkülerimizi ve deyişlerimizi birlik beraberlik içerisinde hep bir ağızdan söylediler. Akabinde Pazar günü sabah kahvaltısında buluşularak güne çeşitli etkinlikler ile devam edildi.

Ocak Başkanı Tayfur Altıntaş, "Bizleri kamp alanında yalnız bırakmayan değerli hocamız Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Halil Aker ve kıymetli Karapınarlı hemşerilerimize teşekkür ederiz. Bu güzel günümüze katılım sağlayan çok değerli teşkilat mensuplarımıza da teşekkürü bir borç biliriz. Bu sancağın gelecek nesillere temiz bir şekilde aktarılması dileklerimizle diyoruz ki; "3 Mayıs ruhu ebediyen yaşasın" Allah birliğimizi dirliğimizi bozmasın."diyerek dilek ve temennilerde bulundu ve ayrıca, Karapınar Ülkü Ocakları olarak; Meke Krater Gölü'nde tertip edilen "Kılıçkıran'dan Fırat'a Ülkü Fidanları Gençlik Koşusu" etkinliğimizi gerçekleştirdik. Programa Konya Ülkü Ocakları İl Başkanı Sayın Mustafa Taha Çini  ve değerli Yöneticileri, Karapınar Gençlik Merkezi Müdürü Sayın Muhammet Karakul ve bir çok Karapınarlı hemşerilerimiz katıldı.

Kılıçkırandan Fırata, Ülkü Fidanlanı Gençlik  Koşusunda dereceye giren;
1. Muhammet Kurnaz (Altın Madalya)
2. Hayrettin Akyıldız (Gümüş Madalya)
3. Hüseyin Nayan (Bronz Madalya) aldılar. kendilerini tebrik ederiz. Dereceye giren sporculara madalyaları Konya Ülkü Ocakları İl Başkanı Sayın Mustafa Taha Çini  ve Karapınar Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Sayın Tayfur Altıntaş tarafından takdim edildi.

Programda Karapınar Ülkü Ocakları Başkanı Sayın Tayfur Altıntaş yaptığı konuşmasında;"Öncelikle sporun dostluk Barış ve kardeşlik olduğunu unutmamak gerektiğini düşünüyoruz.
Gençlik yeni fikirler aydınlık düşünceler taze güç ve dinamik bir kuvvetin karşılığı olarak geleceğin heyecanını ve umudunu ifade etmektedir.
5 Bin yıllık Türk İslam medeniyetinin mirasını üstlenmiş bulunan Ülkü Ocakları gelenek ve modern işbirliği altında sporun Türk Gençliği için hayatın ayrılmaz bir parçası haline gelmesini arzulamaktadır.
Spor hem direncin hem de sağlığın en büyük destekçisidir.

Bireysel yaşantımızla, genel kültürümüzle, insani davranışlarımızla, ahlaki tutum ve düzeyimizle eğitim ve iş hayatındaki çalışmalarımızla topluma örnek teşkil edecek Türk gencini yetiştirmeyi hedefliyoruz. Atasına, anasına, babasına layık nesiller hedefliyoruz. Sözü uzatmaya gerek yok söyleyen zaten söylemiş;
İhtiyar amcanı dinler misin, oğlum, Nevruz?
Ne büyük söyle, ne çok söyle; yiğit iş de gerek.
Lafı bol, karnı geniş soyları taklit etme;
Sözü sağlam, özü sağlam, adam ol, ırkına çek." dedi.

 Programa katılım gösteren tüm dava arkadaşlarımıza ve değerli hemşerilerimize teşekkür ediyorum" dedi