Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundular.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Kemal Sözen “ Sayın Konya Valimiz Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul’un, Karapınar Kaymakamı Ramazan Yıldrırım’ın, Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası, Konya Sanayi Odası Başkanlarının, Konya Ticaret Odası Meclis Başkanının, İl Genel Meclis Üyesi M.Namık Köklüsoy’un Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığımıza yapmış oldukları ziyaretten dolayı şükranlarımızı sunarız.

M.Kemal Sözen şunları söyledi “ 1 AÜğustos’ta tamamlanan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği seçimleri ile değerli Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu’nun tekrar Başkan seçilmesi ve Birlik merkezinde gerçekleşen seçimlerde Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası olarak 40 yıllık tarihimizde ilk defa, 365 Oda ve Borsanın delegeleri tarafından Mevzuat Komisyonuna seçildik. Bunun yanı sıra Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası, Bakanlar Kurulunun 22 Kasım 2008 tarihli kararı ile kurulan Mevlana Kalkınma Ajansı’nın kalkınma kuruluna, Yine Bakanlar Kurulunun 31 Mayıs 2013tarihli kararı ile asil üye olarak seçildi. Bölgesel gelişme hedefine yönelik olarak; Bölgedeki kamu kurum ve kuruluşları, özel kesim, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve yerel yönetimler arasında işbirliğine geliştirmek ve ajansı yönlendirmek üzere oluşturulan Kalkınma Kurulunda, ilçemizin sorunlarına ve çözüm önerilerine, tanıtımına, potansiyeline ve önceliklerine yönelik olarak görüş, öneri ve faaliyetlerin yapılmasında söz sahibi konumuna geldik.

2013 yılında odamız ve ilçemiz adına yaşanan bu olumlu gelişmeler, ilerde bizleri zor görevlerin beklediğini ancak ilçemiz adına geleceğe umutla bakmanın birer somut göstergeleridir. Bu itibarla gelecek günlerin tüm iş dünyasına, camiamıza, halkımıza güzellikler getirmesini temenni ederken, 1996 yılında kurulan Karapınar Organize sanayi Bölgesi 17.10.2005 tarihinde Karapınar Belediyesi % 61, İl Özel İdaresi % 33 ve Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı % 6 ortaklığı ile kurulmuş ve bu ortaklar arasında OSB kuruluşx protokolu hazırlanarak Sanayi ve Ticaret Bakanlığına sunulmuştur. Bakanlığın 2005 tarih ve 238 sicil ile Karapınar Organize sanayi olarak tescil edildi. Organize Sanayi Bölgesinin 200.000 M2 lik alanında yol, içmesuyu, elektrik ve kanalizasyon alt yapı çalışmaları tamamen bitmiş durumdadır. 26 adet parselin satışı tamamlanarak 2012 yılına gelindiğinde 10 adet sanayi yatırımcımız süt ve süt ürünlerinin depolonması ve işlenmesi, mısır flakes tesisi, karasör imalatı, mobilya-pvc gibi çeşitli sektörler faaliyetlerine başladı.

İlçemizde kalkınma, refah düzeyinde artış sayabileceğimiz birçok olumlu gelişmeler devam etmektedir. Güneş’ten elektrik enerji üretimi panellerinin kurulacak olması, 1.8 milyar ton kömür rezervinin bulunmasıyla elektrik enerjisi üretimi için termik santral’in kurulacak olması gibi gelişmelerle ilçemiz enerji üssü olma yolunda hızlı bir şekilde yol almaktadır”dedi

Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına gelen ziyaretçiler ilçenin sosyal, ekonomik ve kültürel gelişmeler yolunda fikir alışverişinde bulunduklarını ve ziyaretin çok faydalı geçtiğini ifade ettiler.

Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına gelen ziyaret heyeti aynı gün Karapınar Ticaret Borsası Başkanı Nazım Sezer ve yönetim kurulu üyelerini de ziyaret ettiler.

Heyettekiler Karapınar’dan memnun ayrıldıklarını belirttiler.