Karapınar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet ULUSOY, “Karapınar’da tarımsal çeşitliliğimizin ve kalitemizin artırılması için son dönemlerde önemi çok artan “Yeşil Mutabakat” konusunda bilinçlenmek ve çiftçimizi de bilinçlendirmek istiyoruz. Bu amaçla Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı,Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Akademik Danışmanı Prof. Dr. Mehmet HAMURCU’yu Karapınar’ımıza davet ettik. Mehmet hocamız Yeşil Mutabakat ile ilgili sunuş yaptı. Karapınar’ımızın geleceği için çok önemli fikirler verdi. Bunlar üzerinde çalışacağız. Karapınar’ın potansiyellerini daha da yükseltecek projelere imza atacağız.

“Yeşil Mutabakat” konusunda üyelerimizi, çiftçilerimizi ve tüm üreticilerimizi bilinçlendirmek  üzere, gelecek hafta içerisinde Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı,Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Akademik Danışmanı Prof. Dr. Mehmet HAMURCU hocamız İlçemize gelerek seminer verecektir, dedi.

Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Akademik Danışmanı Prof. Dr. Mehmet HAMURCU,“Dünyamız son yıllarda çok ciddi sorunlarla boğuşuyor. Hem insanlar olarak bizler bu sorunları yaşıyoruz hem de doğamız bu sorunları yaşıyor. Doğamıza daha çok sarılmak zorundayız. Toprak ve iklim farkındalığımız artmak zorunda. Bunun artması gıdadan, ulaşıma, biyoçeşitlilikten sürdürülebilir tarıma kadar geniş ölçekte bizlere fayda sağlayacak ve dünyamızın sorunlarından kurtaracak. Yeşil Mutabakat konusunda Konya Teknokent olarak bilinçlendirme eğitimlerimizi tüm kurumlara vermeye devam ediyoruz. Karapınar’da bu konuda ciddi projeler üretecek kapasiteye sahip bir ilçemiz.

Özellikle Şubat ayında Almanya'da katıldığım "Sürdürülebilir Tarım ve Yaşam & Yaşayan Topraklar" projesi için bir eğitim programında ülkemizi ve Konya'mızı çok iyi temsil ettik.Tarım şehri Konya ve tarımsal üretim potansiyeli çok yüksek olan Karapınar ilçemiz olarak farklılığımızı oradaki ülke temsilcilerine detaylı şekilde anlattık. Karapınar ilçemizin bu yeşil mutabakat ve enerji dönüşümündeki potansiyeli çok dikkat çekti. Bu tarımsal potansiyelimizi daha da yukarı çıkartmak için projeler üretmeliyiz. Selçuk Üniversitemiz ve Karapınar Ticaret Borsası eşgüdüm içerisinde bu proje üretimi için çalışıyoruz" dedi.Karapınar Ticaret Borsasına Yeşil Mutabakatla ilgili çalışmalar yapma konusundaki gayretleri için teşekkür ederim.” dedi.