Karapınar Ticaret Borsası 2020 yılı son Meclis toplantısı Meclis Başkanı Nazım SEZER başkanlığında toplandı.

Aralık ayı faaliyetleri,gelir giderleri ve  2021 yılı bütçesi görüşülerek onaylandı.

Karapınar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet ULUSOY 2020 yılı ile ilgili değerlendirmesini ve 2021 yılı hakkında görüşlerini şu ifadelerle dile getirdi: ”

2020 yılı tüm dünya için olduğu gibi ülkemiz için ve haliyle bizim içinde zor bir yıl olarak geçti. Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü tüm ekonomik sektörleri olumsuz yönde etkiledi.Üyelerimizin bu süreci en hafif şekilde atlatmaları için şahsım,Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Meclis Üyelerimiz üzerimize düşen görevlerimizi yerine getirme gayreti içerisinde olduk. 2020 yılında yaşadığımız tüm olumsuzluklara rağmen Karapınar Ticaret Borsası olarak, üyelerimizin menfaatine olacak her türlü çalışma için hizmetlerimize ara vermeden devam ettik.

Başkan ULUSOY; Karapınar Ticaret Borsasının 2020 yılı faaliyetleri hakkında şu açıklamalarda bulundu.

Konya Ticaret Odası'nın koordine ettiği Konya İlçe Oda ve Borsaları ile birlikte Deprem felaketi yaşayan Elazığ ve Malatya'daki ihtiyaç sahiplerine Borsamız olarak da destek sağladık.

Korana virüs önlemleri kapsamında alınan ekonomik tedbirleri hızlı bir şekilde üyelerimize ulaştırdık. Ramazan ayı münasebetiyle Sosyal Yardımlarımız kapsamında 700 aileye gıda paketi dağıttık.Pandemi süreci başından bu yana üyelerimize  ücretsiz maske, dağıttık ve dağıtmaya devam ediyoruz.

Üyelerimiz ve Borsamız ortaklığında kurulan Beypınar Mezbaha Tic.San. A.Ş.ne aitKesimhane inşaatımız devam etmekte olup 2021 yılı 2.çeyreğinde hizmete açılması planlanmaktadır.

Borsamız üyelerine, Ziraat Bankası ve Halk Bankası ortaklığı ile ” İşe Devam Desteği Kredisi” kapsamında KGF kefaletli olarak kredi imkanı,Halk Bankası ile ”Küçük İşletmelere Can Suyu Kredisi” kapsamında kredi imkanı,Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Deniz Bank arasında imzalanan ”Nefes Kredisi protokolü” kapsamında kredi imkanı sağlayarak Pandemi sürecinde bir nebze nefes almalarını sağladık.

Pandemi sürecinde tedbirler alınarak üyelerimizin ticaretinin devamı için Canlı Hayvan Park Merkezimiz aralıksız hizmet vermeye devam etti.Borsamız Elektronik Satış Salonu Hasat sezonunda sürekli açık olarak üreticilerimize ve üyelerimize aralıksız hizmet vermeye devam etti.

Karapınar Ticaret Borsası olarak biz her zaman Sağlık alanında Karapınar halkına hizmet veren Karapınar Devlet Hastanesinin yanında olduk, bundan sonra da yanında olmaya ve destek vermeye devam edeceğiz. Biz sağlığın ne kadar önemli olduğunu Covid-19 sürecinde bir kez daha anladık. Pandemi sürecinde hastalarımızınoksijen ihtiyaçlarını karşılayacak yüksek akışlı oksijen cihazı hastanemize kazandırılmıştır.Sağlık alanında hizmet veren tüm personele görevlerinde üstün başarılar diliyorum.

Eğitime Yatırım Geleceğe Yatırımdır düsturuyla Milli Eğitim Müdürlüğümüzün her zaman yanında olmaya devam ediyoruz.Pandemi sürecinde uzaktan eğitime katılamayan ihtiyaç sahibi çocuklarımıza destek amacıyla tablet dağıtımı ile ilgili protokol imzaladık.Ayrıca 1 okumuzda modern teknoloji ile donatılmış EBA Destek Noktaları olarak hizmet sunacak ve Robotik Kodloma atölyesi olarak da hizmet verecek Bilişim Teknoloji Sınıfının kurulmasını Borsamız olarak üstlendik.

Karapınar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte, “KOP Kırsal Kalkınma 2021 Yılı Mali Destek Programı” kapsamında “KOP Destekliyor Karapınar’da Koyun Sütü Artıyor” projesinde ve “KOP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (KOP TEYAP) Mali Destek Programı” kapsamında “KOP Destekliyor Sürü Yönetimi  Refaha Kavuşuyor” projesinde Borsamız ortak olarak yer alacaktır.

Yapılandırma fırsatı ile üyelerimizin geçmiş dönem aidat borçlarının gecikme zamlarını silme fırsatı sunduk. Yoğun bir şekilde yapılandırma işlemlerine devam ettiğimiz sürecimiz 31 Ocak 2021 tarihine kadar devam edecektir. Geçmiş dönemlere ait aidatlarında gecikme zammı olan üyelerimizi Borsamıza bekliyoruz.

Karapınar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet ULUSOY yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajında, 2021 yılının Türkiye’ye ve tüm dünyaya sevgi,barış,refah ve huzur getirmesi dileğinde bulundu.​

ULUSOY mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Bir takvimin daha son yaprağına geldik. Gerek ülkemizde, gerek dünyada bu 365 günde, acı tatlı çok şey yaşandı. Yılın son günleri, yeni bir yıla başlamanın heyecanı ve sevincini içinde barındırırken, aslında bizlere zamanın ne kadar da çabuk geçtiğini hatırlatmakta.

Yeryüzüne baktığımızda görüyoruz ki noksansız kimse yok. Onun için aslında hepimiz birbirimize muhtacız. Sevgi, hoşgörü, birlik ve beraberlik varsa orada herkes kazanır. Onun için birbirimizi seveceğiz. Zenginliğin de mutlu ve huzurlu olmanın da tek anahtarı bu.

“Acısıyla, tatlısıyla 2020’yi geride bırakıp, 2021'nin sayfalarını açmaya başlıyoruz. Şuna inanıyoruz ki, ‘güçlü’ ve ‘mutlu’ olmaya giden yol; ekonomi başta olmak üzere hayatın her alanında birlik ve beraberlikten, birbirimizi anlamaktan ve sevmekten geçiyor. Yine biliyoruz ki; ülkemizin geleceğine; iyiye, doğruya, güzele dair hayallerimiz, ümitlerimiz her türlü karanlığı yok edecek kadar büyük ve güçlüdür. Bu inançla,aydınlıklara yürüdüğümüz sürece yolumuz daima açık olacaktır.

 2020 yılında özellikle Covid-19 sebebiyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımıza,vatandaşlarımıza,hemşehrilerimize,borsamız üyelerine,ayrıca vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimize  Allah’tan rahmet, milletimize,ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum.

 2021 yılının birbirimizi daha fazla anlayabildiğimiz, daha çok sevebildiğimiz, hoşgörüyle ve başarılarla dolu olmasını arzu ediyor,

Karapınar Ticaret Borsası adına,Tüm İnsanlığa, Ülkemize, İlçemize ve Üyelerimize Hayırlar Getirmesi Temennisiyle Sağlıklı, Mutlu ve Huzurlu Bir Yıl Diliyorum."dedi