Süt Birliği toplantı salonunda yapılan genel Kurula Belediye Başkanı Mehmet Yaka,AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin, Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) Başkanı Edip Yıldız,,Halkapınar Süt Üreticileri Birliği Başkanı Abdil Kara, Karapınar STK başkanları ile üreticiler katıldı.

Gündemde ki 24 madde oylanarak kabul edildi.

Genel Kurulda konuşma yapan Karapınar Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Tartan,her geçen gün birlik olarak daha da güçlendiklerini kaydetti

Bilindiği üzere 2020 yılında yapılacak olan toplantımız Pandemi dolayısıyla bu zamana kalmıştır. Öncelikle dünyayı ve ülkemizi derinden etkileyen bu sürecin bir an evvel bitmesini tüm kalbimizle istiyoruz.

2006 yılında kurulmuş olan birliğimiz 2007 yılının Nisan ayında günlük 14.000 LT sütle faaliyetine başlamıştır. 2018 yılı 270.000 LT sütü olan birlik, 2019 yılı itibariyle 350.000 LT süt hacmine ulaşmıştır. 2021 yılı itibariyle ise 435 ton süt hacmine sahiptir.

Birliğimizin Karapınar’ımıza kazanımı; Aylık 40 milyon TL, Yıllık ise 480 milyon TL dir. Bu kazancın neticesinde birliğimiz; üreticilerimize rahat ödeme yapabilmek adına 11 farklı firmaya süt pazarlamaktadır. Bu kapsamda elinde sütünü pazarlayamayan ve zor durumda kalan üreticilerimizin de imdadına yetişmektedir.

Üreticimiz ve tüketicimize kaliteli, ucuz ve sağlıklı hizmetler sunmak amacıyla siz değerli üreticilerimizin ve halkımızın talebi üzerine şehrimizde Üreticiden Tüketiciye Doğrudan Satış Mağazalarımızın açılışlarını gerçekleştirdik. Bu sayede günlük taze süt ve süt ürünlerinin kar amacı güdülmeden satışa sunulduğu mağazalarımız, üretici ve halkın buluşma noktası haline geldi.

Üreticilerimiz adına yeni aldığımız TekaFoss Bakteri ve Somatik cihazı birliğimiz laboratuvarına kazandırılmıştır.

Yem üretim ve satış yerlerinin numune alınarak sürekli denetlenmesi, alınan numunelerle yemlerin kalite kontrolünün yapılması, hileli yemlerin piyasaya sürülmesine engel olmak için ‘fabrika ve kaba yem analiz cihazı’ birliğimiz laboratuvarına kazandırılmıştır.

Dünya Sağlık Örgütü'nün onaylamış olduğu çevre dostu olan en az etken madde ile en üstün, en kalıcı ve etkili ekonomik ULV ilaçlama tekniği üreticilerimiz için hizmete girmiştir.

Türkiye’nin üretim potansiyeli ve sanayi alt yapısının da Çin’e süt ürünleri ihracatı için uygun olduğu düşünerek; Ülkemiz ve Karapınar’ımız hayvancılığını ilgilendiren bu sıkıntılı pandemi sürecinde

Üreticilerimize bir nebze faydalı olabilmek için, ile Konya Karapınar Süt Üreticileri Birliği olarak, Türkiye’de Süt Üreticileri Birlikler arasında, ilk defa Çin pazarına 250 ton süt tozu ihracatı gerçekleştirdik.

2. Etap Organize Sanayi Bölgesindeki yerimizde temelini atmış olduğumuz süt işleme tesisimizde; süt tozu üretimi yapmayı, kalite standartlarımızı yükseltmeyi ve Üreticilerimizin refah seviyesini artırmayı hedefliyoruz.

Değerli üreticilerimiz yükümüz ağır, sorumluluğumuz büyük, bu duygu ve düşüncelerle 2018/2019 Olağan Genel Kurul Toplantımızın, Karapınar Süt Üreticileri Birliğine ve Üreticilerimize hayırlı olması temennisiyle şahsım ve Yönetim kurulum adına hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.

Konuşmamı Recep Konuk Başkanımızın bir sözü ile tamamlamak istiyorum.

Bir amme hizmetine talipseniz, bu kurumlar 9-18 mesaisi ile idare edilecek yerler değildir. Üzerinize adı mesuliyet olan bir gömlek giyiyorsunuz ve bu gömlek ağır bir gömlek, kıymetli bir gömlek. Buna ne leke bulaştırmaya hakkınız var ne de üzerimizden çıkarma lüksünüz var. Emaneti üzerinizden çıkarana kadar ilk günkü paklığıyla ve hakkını vererek taşımak mecburiyetindesiniz” dedi.

Genel Kurul üyelerden gelen soruların cevaplandırılması ile sona erdi.