Sürdürülebilir bir üretim için üreticinin menfaatinin daha çok korunması gerekmektedir. Üreticimiz her geçen gün artan maliyetleri kendi sermayesinde karşılamakta veya kredi çekmek suretiyle ayakta kalmaya çalışmaktadır. Ülkemizde hayvancılık sancılı, uzun soluklu politikaların üretilmesi ve uygulanması gereken, stratejik bir sektördür. Üretici-tüketici-sanayici arasında dengelerin çok iyi korunması gerekmektedir. Hayvancılıkta en önemli girdi maliyetimizi oluşturan yem fiyatlarındaki ve diğer maliyetlerdeki artışa rağmen süt fiyatında bir artış olmamıştır. Dolayısıyla süt üreticisi zor durumdadır. Artan maliyetlerin çiğ süt satış fiyatına yansıması ve yem fiyatlarının da normalleşene kadar gerekli sübvansiyonların uygulanması gerekmektedir. Çünkü sektördeki olumlu veya olumsuz her gelişme üreticilerimizi etkilemektedir. Hem süt fiyatı hem de et fiyatı ile hayvan besleme maliyeti arasında karşılıklı bir parite belirlenmeli ve yıl boyunca bu paritedeki sapmaları telafi edecek bir çiğ süt destekleme ve kırmızı et piyasa düzenleme sistemi oluşturulmalıdır. Damızlık hayvan kesimleri başlamadan herkes üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Aksi takdirde telafisi zor bir süreç beraberinde bizi Avrupalı üreticilerin insafına mahkûm edecektir. Üretici, tüketici ve sanayiciyi bir bütün olarak değerlendirerek, sektörümüzün bu üç ana unsur arasında dengesi gözetilmelidir. Ulusal Süt Konseyi öncülüğünde sektör paydaşlarımızla acilen toplanıp bu sorunu çözüme kavuşturmak zorundayız.
Tarımsal üretimin ve hayvancılığın en önemli girdi kalemlerinden biri olan enerji maliyetleri çiftçinin belini bükmektedir. Hayvancılıkta girdi maliyetlerinde ilk sırada yem, ikinci sırada enerji yer almaktadır. Üreticiler üründen elde ettikleri paranın büyük bölümü ile elektrik faturalarını ödediklerini bu şekilde üretimin devam edemeyeceğini dile getirmektedirler. 
Maliyetleri düşürücü önlemler alınması gerekmektedir. Bu yıl elektrik zamları nedeniyle enerji maliyeti en üst seviyeye çıkmıştır. Üreticiye elektrik daha uygun fiyattan verilmelidir.  Üretimin devam edebilmesi için tarımda kullanılan elektrik desteğinin arttırılması üreticiyi rahatlatacaktır.
Kurumsal olarak geçirdiğimiz bu zor süreçte Üreticilerimizin yanında olduğumuzu ve Üreticilerimizin mağdur olmamaları için elimizden geleni yapacağımızın bilinmesini isteriz.