Genel Kurula Belediye Başkanı Mehmet Yaka, AK Parti Karapınar İlçe Teşkilat Başkanı Nadi Tartan, Konya Sulama Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Güven, Karapınar Merkez Sulama Kooperatifi Başkanı İsmet Çorakçı, Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner, Şoförler Odası Başkanı Yaşar Bozu, Tic. Borsası Meclis Başkanı Naim Bozu, Nakliyeciler Koop. Başkanı Ahmet Alimoğlu, ile üyeler katıldı.

Açılış ve yoklamadan sonra, Divan Başkanlığına Konya Bölgesi Sulama Koop.Birliği Başkanı Şaban Güven, D.Üyeliğine  Sadrettin Sadi Tektaş, Osman Aydoğdu, Yüksel Bakır seçildiler. Atatürk ve Şehitlerimiz için bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Divan Başkanlığını Şaban Güven'in yaptığı Mali Genel Kurulda konuşan Merkez Sulama Kooperatifi Başkanı İsmet Çorakçı, adaletli, şeffaf, israftan kaçınan, bütün üyelere eşit davranıp kimseyi mağdur etmeyen bir yönetim sergilediklerini, Hedefimiz hiçbir üyemizi mağdur etmeden zamanında ve en az maliyetle üyelerimize su sağlayabilmektir. Bunu yaparken de, Kooperatifimizin menfaatini kanun ve ana sözleşmemiz doğrultusunda sonuna kadar savunmaktır. Bu prensiplerle hareket eden yönetim kurulumuz, müdürümüz ve ekibimiz ile birlikte çok güzel çalışmalar yaptıklarına inandığını belirtti.

Karapınar’da tarım ve hayvancılığın ön planda olduğunu belirten Belediye Başkanı Mehmet Yaka ise bunun yanında su bizim olmazsa olmazlarımızdandır. Bölgenin en büyük ve bölgesinde söz sahibi olan kooperatiflerinden biri olan Merkez Sulama Kooperatifimiz üyelerine en güzel şekilde hizmetini vermektedir. Sulama birlikleri her zaman önem arz eder. Kooperatifleşmeyi Karapınar’a getiren susuz topraklara su getiren bu kooperatifimiz ilçemizde önder olmuştur. Yaptıkları verimli ve güzel çalışmalarından dolayı, Başkan İsmet Çorakçı’ya, yönetim Kurulu üyelerine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum” Dedi.

Genel kurulda yönetim kurulu faaliyet raporu blanço, gelir tablosu denetim raporu, gelir gider tabloları  Necmettin Ocakçı tarafından, 2015 Yılı tahmini bütçe, ödenen ve tahsil edilen faizlerin görüşülmesi, Yönetim kurulu huzur hakları  ve yollukları ile başkan maaşının belirlenmesi Mustafa Aşıroğlu tarafından okundu ve genel kurul üyeleri tarafından görüşülüp oy birliği ile kabul edildi.

Diek ve temennilerle toplantı sona erdi. Karapınar Merkez Sulama Kooperatifi Başkanlığı tarafından katılımcılara ve üyelerine toplantıdan sonra Adana Safrasında yemek ikramında bulundu.