Mevcut branşların yanında bu dönem, bölgenin istihdamına katkı sağlayacak farklı alanlardaki yeni branşlara da yer verildi. 
Bu branşlar arasında, Karapınar'ın Enerji İhtisas Bölgesi ilan edilmesi çerçevesinde Karapınar KOMEK'te, ihtisasa katkı sağlaması amacıyla '' Güneş Panelleri ve Fotovoltaik Sistemleri Kurulumu, Bakımı ve Onarımı Kursu'' açılacak.  Bununla birlikte 2017'de iş yerlerinde sertifikası zorunlu hale getirilecek olan '' İş sağlığı ve İş Güvenliği '' kursuda açılarak çalışma hayatındaki kursiyerlere büyük katkı sunması sağlanacak.  Ayrıca, yeni iş yeri açacaklar için '' Girişimcilik Kursu '' , görme engelli insanlar için  '' Kuran-ı Kerim Kursu '' ve '' Photoshop Kursu ''da yeni açılacak kurslar arasında yerini alıyor. 
2016 Güz döneminde açılan Yabancı Diller, Çeyiz Ürünleri Hazırlama, Aşçılık, Kuran-ı Kerim, Diksiyon, İşaret Dili,Gitar, Hasta Kabul İşlemleri, Acil İlk Yardım, Bilgisayar Kullanımı, F Klavya, Adli Kalem İşleri gibi mevcut kurslarında 2017 Bahar dönemi ön kayıtları başladı.