Toplantıya Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Başkan Yardımcısı Halil Aker, MHP İlçe Başkanı Ercan Alp, İlçe Müftüsü Yunis Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Akbaba, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Sönmez, İlçe Sağlık Müdürü M.Akif Akyurt, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları ve temsilcileri, ilçede görev yapan mülki ve idari amirler, Belediye Daire Amirleri, Kaymakamlık Temsilcisi Muhammet Sarnıç, Muhtarlar Derneği Başkanı Fahri Sağlık ve diğer mahalle muhtarları ve bay bayan vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

Karapınar Kent Konseyi’nin 2020 Yılı 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı Belediye Yazı İşleri Müdürü Yahya Akbaba sunuculuğunda, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Kent Konsey Başkanı Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka alınacak olan kararların ilçemize hayırlı olması dileklerini sunan Başkan Yaka “Kent Konseylerinin Yasal Dayanağı olan 5393 Sayılı Yasanın 76. Madddesini açıklayarak Kent Konseyi, kent yaşamında; kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışır” ifadesini kullanarak katılımcılara geniş açıklamalarda bulundu.

        Kent Konseyi Başkanlığına:

         Mehmet YAKA ( Karapınar Belediye Başkanı)

        Yürütme Kuruluna:

        1-Ahmet AYDINBELGE (Eğitim-Birsen Karapınar Temsilcisi), 2-Mustafa ZENGİN (Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı), 3-İbrahim ÖNAL (İlçe Milli Eğitim Müdürü), 4- İbrahim SORAN (Hacı İsa Mah. Muhtarı), 5-Tayfur ALTINTAŞ (Karapınar Belediyesi Meclis Üyesi), 6-Dudu SAĞLAMER( Kadın Meclisi Temsilcisi), 7-Memiş HAVUTÇU(Gençlik Kolları Temsilcisi)  oy birliği ile seçildiler.

15 er kişiden oluşacak olan Kent Konseyi Kadın ve Gençlik Meclisi oluşturulmasına genel kurulca oy birliği ile karar verildi.

Elazığ ve Malatya Depremi için oluşturulacak yardım kampanyası görüşülerek Başkan Yaka bu konuda katılımcılara açıklamalarda bulunarak nakdi yardımların haricinde ayni yardımlardan kullanılmamış malzeme olması tercih edilerek BARINMA ihtiyacı için Battaniye, Sünger Yatak, Tüplü Isıtıcı, KORUNMA ihtiyacı için Bot, Mont, Eldiven, GIDA PAKETİ ihtiyacı için Mercimek, Pirinç, Bulgur, Makarna, Çay, Kuru Fasulye, Nohut, Tuz, Şeker, Un, MOBİL MUTFAK ihtiyacı için Sıvıyağ, Pirinç, Bulgur, Nohut, Kuru fasulye, Un, Tuz, Salça, Patates, Soğan, Havuç, Bezelye, HİJYEN PAKETİ ihtiyacı için  Diş fırçası Diş macunu Banyo Sabunu Sıvı El Sabunu Havlu Çocuk bezi Bayan Pedi Islak mendil vb. ürünler acil olarak gönderileceğini ve gönderim için Karapınar Nakliyeciler Kooperatifi araç üstlendiğini ifade etti.

Genel Kurul Üyelerinden İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Akbaba ve İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Sönmez ilçenin asayişi ile ilgili açıklamalarda bulunduktan sonra diğer katılımcıların sorularına Başkan Mehmet Yaka anlaşılacak şekilde cevaplandırdı ve toplantı Eylül ayında tekrar yapılmak üzere kararlaştırılarak toplantıya son verildi.(M.CEYHAN)