Programa Kader Karapınar Engelliler Dernek Başkanı Mehmet MUCUK, dernekte görevli ve görme engelli Burhan ZENGİN ve görme engelli Kemal SEZER davet edildi. Engelliler Haftası etkinliğine İmam Hatip Ortaokulu İdarecileri, Öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.
 Programda öğrenciler tarafından yazılar, şiirler okundu ve tiyatro oynandı. Gelen misafirler programın sonlarına doğru konuşmalarını yaptılar. Burhan ZENGİN yaptığı konuşmada engelli insanların yaşadıkları sorunları dile getirdi. Kaldırım kenarlarına arabaların park etmesinden, yoldan geçerken arabaların korna çalmasından rahatsız olduklarını söyleyerek, her insanın engelli adayı olduğunu çocukların, yetişkinlerin bu şekilde düşünerek kendilerine karşı daha duyarlı olmaları gerektiğini belirtti. Kemal SEZER ise yaptığı konuşmada sonradan görme engelli olduğunu, insanlardan aynı saygıyı görme engelli olduktan sonra göremediğini, her sağlıklı insanın engelli adayı olduğunu, aynı şeyin kendi başlarına da gelebileceğini belirtti.   
KADER Karapınar Engelliler Dernek başkanı Mehmet MUCUK ise" Karapınar içerisinde yol kenarlarına, geçiş yerlerine bir şey konmadan, engelli bireylerin haklarına geçmeden yaşanılan ortamı yaşanılacak hale getirmemiz gerekiyor. Deneğimizin amacı ilçemizde bulunan eğitim gören ve görmeyen çocuklarımızı topluma faydalı bir hale getirmek, onların en güzel şekilde eğitimine bir nevi yardımcı olmak. Bunları da yaparken derneğimiz yardımlarla ayakta duruyor. Yapılan her yardım dernek üyelerine hizmet yoluyla geri dönüşüm yapacaktır. Öğrencilerimizin ve velilerimizin bizzat derneğe gelerek yardımcı olmalarını bekliyoruz diyen MUCUK, yardım yapmak isteyen vatandaşlarımızın Halk Bankasındaki İBAN NO : TR73 0001 2009 5250 0016 1000 11 hesaba yardım yapabileceklerini belirtti.