13 Temmuz 2021 Salı günü Karapınar İlçe Müftülüğü personeline yönelik “Din istismarı ile Mücadelede Kur’an ve Sünnete Dayalı Sahih Bilginin Önemi” adlı seminer düzenlendi. İlçe Müftüsü Yunus AYDIN'ın da katıldığı bu programa konuşmacı olarak Karapınar İlçe Müftülüğü Uzman Vaizi Adem PEKKENDİR katıldı.

Programda sunum yapan Uzman Vaiz Adem PEKKENDİR, Din istismarının dini değerleri kullanarak menfaat elde etme olduğunu söyleyerek, istismarın dine hizmet etmesi gereken insanın, dini kendi hizmetine kullanmaya başlaması olduğunu ifade etti. PEKKENDİR, bu durumun her dönemde devamlı olarak karşılaşılan bir mesele olduğuna değinerek istismar hakkında güncel örnekler vererek konuşmasını sürdürdü. Ayrıca istismara yönelik çözümlere de değinen PEKKENDİR, İslam dini hakkında yanlış ve eksik bilgiler sebebiyle olan istismara yönelik çözümün her Müslümanın dinini doğru ve iyi bir şekilde öğrenmesi olduğunu ifade etti.

Programın devamında yüzyıllar boyunca topraklarımızda oluşan ve dini hayatımızı ayakta tutan Anadolu irfanına sahip çıkmaya dikakt çeken PEKKENDİR, konuşmasını İslam’ın, korku ve şiddet değil, rahmet ve adalet dini olduğunu vurgulayarak sonlandırdı.