Milletimizin iradesine ve demokrasimize karşı yapılan çirkin ve kabul edilemez girişimi kınamak vatanımıza, bayrağımıza ve yarınlarımıza sahip çıkmak için Karapınar Belediyesinin ev sahipliğinde vatandaşlarımız tarafından Cumhuriyet meydanında nöbet tutmaya 13. Gününde de devam etmekte ve ikinci bir emre kadarda Demokrasi nöbeti devam edecektir. Özel Selçuklu Mehteran takımı ilçemizde adese karşısından hareketle Cumhuriyet meydanına kadar söyledikleri marşlarla beraber intikal etmiştir.

27.07.2016 Çarşamba günü saat 21.00’de Cumhuriyet Meydanı Anıt alanında yapılan demokrasi nöbetine Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Siyasi Parti İlçe Başkanları, S.T.K Başkan ve Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Amirleri, Muhtarlar,7’den 70’e çok sayıda bay ve bayan vatandaşlar katıldı.

Muhammet Danış’ın sunuculuğunda Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mehmet Yaka şunları söyledi. “ 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi Milletimizin iradesine ve demokrasimize karşı yapılan çirkin ve kabul edilemez girişimi kınamak ve Demokrasimize, Cumhuriyetimize, Vatanımıza, Bayrağımıza ve yarınlarımıza sahip çıkmak için nöbetimize gelen siz Karapınarlı halkımıza şükranlarımızı sunuyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti nin temel değerlerine, Anayasal düzenine ve Demokrasimizi tehdit etmeye kalkışan bu darbe girişimini iç ve dış sorumlularını lanetliyoruz. Cumhuriyetimizi ve Demokrasimizi ilelebet korumaya devam edeceğiz.”Egemenlik Kayıtsız ve Şartsız Milletindir” ilkesinden hareketle hep birlikte her zaman ve her yerde yaşasın demokrasi diyeceğiz. Yarınlarımızı karanlıktan kurtarmak için hiçbir siyasi ayrım gözetmeksizin birbiri ile kenetlenen; darbeye karşı tek yürek olan Aziz Milletimize bir kez daha minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Karapınar Belediyesi olarak bu vahim olay sırasında hiçbir tereddüt etmeden canlarını veren demokrasi şehitlerimize Allah’tan Rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Karapınar’da FETÖ terör örgütüne ait üç adet yurt ve pansiyon kapatılmış olup bunlarla mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir”dedi.

Darbe girişiminde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için Hacı Ömerli Camii İmam Hatibi Muhammet Özoğlu ve Hacı Ömerli Camii Müezzini Ali Osman Gürbüz tarafından Kuran-ı Kerim okundu. Okunan Kuran-ı Kerim’lerin ardından demokrasi şehitlerimize İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk tarafından dua edildi.