21 Temmuz Perşembe günü İlçe Müftülüğü’nün koordinesinde Akşam namazından hemen sonra, Karapınar Belediyesi Başkanlığı, Siyasi Partiler, Sivil Toplum Kuruluşlarının katkılarıyla, “SECCADENİ AL DUA”YA GEL” parolasıyla Cumhuriyet Alanı, Anıt Meydanında şehitlerimizi anma ve dayanışma programı gerçekleştirildi.

Şehitlerimizi anma ve dayanışma programına, Kaymakam Mustafa Karaca, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, C. Savcısı Selman Eskiler, İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, daire amirleri, muhtarlar, din görevlileri ve ellerinde Türk Bayraklarıyla anıt meydanını dolduran binlerce çocuk, genç, yaşlı bay ve bayan vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Meydanını dolduran vatandaşlara İlçe Müftülüğünce görevlendirilen, din görevlilerinden Muhammet Özoğlu sunuculuğunda Ali Osman Gürbüz, Nail Okuyucu, Fikret Dilek, Musa Kazım Mutlusoy, Fatih Yalçınkaya, Abdullah Hakan Tosun tarafından Kur’an-ı Kerim, İlahiler, Marşlar, Mevlid-i Şerif okundu. Akabinde güzel bir sala ve ezan okunarak yatsı namazı İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk tarafından Cumhuriyet Meydanını dolduran cemaatle birlikte kılındı.

Yatsı namazından sonra İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk eşliğinde şehitlerimiz için, ülkemizin bölünmez bütünlüğü, huzur ve selameti için eller semaya kaldırılarak hatim, Yasin, kelimei tevhit, mevlid-i Şerif’ duaları yapıldı. Duaya eşlik edenler gözyaşlarına hâkim olamayarak duygulu anların yaşanmasına vesile olundu.

Dualar sonrasında vatandaşlar anıt meydanından ayrılmadılar, din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim, İlahiler, Mevlid-i Şerif okunmasıne devam edildi. Gecenin ilerleyen saatlerinde şehitlerimiz için cemaatle birlikte İlçe Vaizi Adem Pekkendir tarafından gıyabi cenaze namazı kıldırıldı. Akabinde İstiklal Marşımız Cumhuriyet Meydanını dolduran vatandaşlarla birlikte okundu. Vatandaşlar tekbirler getirerek terör ve kalkışma hareketi lanetlendi.

Belediye Başkanı Mehmet Yaka, C. Savcısı Selman Eskiler, İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, Siyasi Parti İlçe Başkanları’nın günün anlam ve önemi ile ilgili duygu ve düşünceleri ve selamlama konuşmalarıyla program devam etti.

Sabah namazına doğru İlçe Müftülüğünce görevlendirilen din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti, İlahiler okundu. İlçe vaizi Mustafa Kızmaz’ın yaptığı dualarla program sonlandırıldı.

Saat 21.00’de başlayan program sabah ezanlar okununcaya kadar devam etti.