Milletimizin iradesine ve Demokrasimize karşı yapılan hain, çirkin ve kabul edilemez girişimi kınamak, vatanımıza, bayrağımıza ve geleceğimize sahip çıkmak için Demokrasi nöbeti 23. Gününde ise Karapınar Belediye Başkanlığı ile Es-Seyyid Osman Hulisi Efendi vakfı işbirliği ile vatandaşlarımız tarafından Cumhuriyet Meydanında Demokrasi nöbeti tutmaya devam etti.

Es-Seyyid Osman Hulisi Vakfında görevli Ahmet Yeğen sunuculuğunda başlayan Demokrasi nöbetine, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan, Belediye Meclis Üyeleri, Es-Seyyid Osman Hulisi Efendi Vakfı Karapınar Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyeleri, çok sayıda bay ve bayan vatandaşlar katıldı.

Bir Dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, A.İ.H.L. Öğrencilerinden Selman Hadi Kaymak tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti sundu.

AK Parti Karapınar İlçe Teşkilat Başkanı Nadi Tartan konuşmasında, Milli irademize ve demokrasimize karşı yapılan kalkışma hareketine karşı koyarak başarıya ulaştıran Sayın Cumhurbaşkanımızı, CHP, MHP Siyasi Parti Başkanlarımızı,Polislerimizi, Vatansever Ordu mensuplarımızı, Türkiye halkımıza minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. Ayrıca 23. Gündür vatanımız, bayrağımız ve Cumhuriyetimiz için, geleceğimiz için demokrasi nöbeti tutan bay bayan tüm siz Karapınar Halkına teşekkür ediyorum. Vatanı için şehit düşenlere Allah’tan rahmet, gazi olan yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”dedi

Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Türkiye Cumhuriyetinin temel değerlerine, Anayasal düzenine, demokrasimizi yıkmaya kalkışan bu darbe girişimini iç ve dış sorumlularını lanetliyoruz. Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi, geleceğimizi ilelebet korumaya devam edeceğiz. ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ ilkesinden hareketle hep birlikte ve her zaman ve her yerde yaşasın demokrasi diyeceğiz. Bu kalkışma hareketinde hiç tereddüt etmeden vatanı, bayrağı ve geleceğimiz için canlarını veren demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Fetö terör örgütü ile mücadelemiz devam edecektir. 23 gündür Demokrasi nabeti tutan siz vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.”dedi

Es-Seyyid Osman Hulisi Efendi Vakfı Karapınar Temsilciliği adına emekli imam-hatiplerden Hakkı Sonkaya konuşma yaparak, ülkemizin birliği, dirliği, selameti ve huzuru için dua ederek katılımcılar hep birlikte duaya eşlik ettiler.

Es-Seyyid Osman Hulisi Efendi Vakfı İlahi grubundan Hulusi Yarımoğlu, Selman Hadi Kaymak, Hulusi Kaymak birlikte birbirinden güzel ilahiler okudular.

Toki Yavuz Selim 6. Sınıf öğrenci Şefika Yigen, Türkiyem adlı duygulu bir dua okuyarak, Demokrasi nöbeti programı başarılı bir şekilde sona erdirildi