Karapınar Belediye Başkanlığı desteğinde İlk Fotograf sergisi Ankara’da, Ankara Ticaret Odası Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında 30 Mayıs- 02 Haziran 2013 tarihleri arasında, İkinci Fotograf Sergisi 07.06.2013- 09.06.2013 tarihleri arasında Konya Kent Plaza’da gerçekleştirildi.  Ayrıca Dünya Kenti Konya (Medeniyetler Başkenti) Belediyeler Fuarına Karapınar Belediyesi tarafından tanıtım standı açılarak Karapınar’ın tarihi ve Kültürünün tanıtımı yapılmıştır.

Ankara Ticaret Odası Uluslar arası Kongre ve Sergi Sarayında 30 Mayıs-02 Haziran 2013 tarihinde açılışı yapılan fotograf sergisi ile  07-09 Haziran 2013 Konya Kent Plaza’da açılan Fotograf sergisi ve Yine Dünya ve Medeniyetler Başkenti Konya Belediyeler fuarına Stand açılarak Karapınar’ın tarihi ve kültürünün tanıtımı gerçekleştirilmiştir.

Ankara’da ki Sergi Açılışına, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya Milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu, Faruk Bal, İlhan Yerlikaya, Kerim Özkul, Harun Tüfekçi, Mustafa Akış, Gülay Samancı, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Tarım Eski Bakanı Sami Güçlü, Konya İl Genel Meclis Başkanı Ali Selvi, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, Karapınar Bürokratları, Gümrük Bakanlığı Genel Müdürü Harun Uslu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Hamdi Turşucu, İş-Kur Genel Müdürü Nusret Yazıcı, Ankara’da yaşayan Karapınarlılar ile Konya’daki sergi açılışına Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Merkezi Konya’da bulunan Karapınarlılar Derneği Başkanı Mustafa Özsoy ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Karapınar’lı vatandaşlar ile diğer davetliler katıldı.

Açılışlara Katılan Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu ve ekibi “Bir Bozkır Masalı Karapınar adlı fotograf sergilerini ve Karapınar Tanıtım standını gezmeye gelen yetkililere ve vatandaşlarla tek tek ilgilenerek sohbetler etti, gelen misafirlere günün anısına çeşitli Karapınar’ın tanıtımı ile ilgili kitap, afiş ve broşürler vererek, ikramlarda bulundu.

Fotograf Sanatcısı Celal Gezici “ Karapınar İlçesinin tanıtımı için elimden gelen bütün gayreti gösterdiğime inanıyorum. Karapınar’da çekmiş olduğum birbirinden güzel fotograflar sergiyi gezenler tarafından büyük bir ilgi görerek beğeni kazandı. Karapınar’ın tanıtımına her zaman katkı vermeye hazırım. “Bir Bozkır Masalı Karapınar” isimli çalışmalarım devam edecektir”dedi