Yolun ortasında traktörleri ve diğer araçlarını bırakan vatandaşlar şimdiye kadar bu Karapınar-Emirgazi yolu üzerinde 4–5 trafik kazasında ölümlü ve yaralamalı kazaların meydana geldiğini ve birçok yere dilekçe verdiklerini ancak hiçbir sonuç alamadıklarını belirterek, öğrencilerin kullanabileceği üst veya alt geçit yapılmasını, ayrıca kasis ve sinyalizasyon yapılmasını istediler.

Kayalı ilkokulu ve ortaokulunda toplam 600 öğrencinin olduğunu belirten vatandaşlar çocukların süratli giden araçlar karşısında çaresiz kaldıklarını ve yetkililerin buna seyirci kaldığını belirttiler.

Yaklaşık 400 kişilik kabalalık bir grup arasında kadınlarda yer alırken 2 saat boyunca yol üzerinde durarak bu yola alt ve üst geçit yapılmasını seslendirdiler.

Olay yerine gelen İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin vatandaşları ikna çabaları, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka Kayalı Mahallesine gelerek okul bölgesindeki yolda gerekli tedbirlerinin alınacağını ve Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile görüştüğünü söyleyerek, vatandaşları ikna etti ve bizzat bu yoldaki çalışmaların takipçisi olacağının sözünü verdi.

Kayalı sakinlerinden Hüseyin Akman, bu yolda zaman zaman kazalar meydana gelmekte ve öğrencilerimiz için son derece tehlikeli haldedir. Okula giden 600 öğrencinin arasında engelli ve sağır dilsiz ana sınıfı öğrencileri de vardır.  15 yıldır bu yola çare bulunmasını ve alt ve üst geçit yapılması için yalvarıyoruz. Başvurular yaptık ama şimdiye kadar bir netice alamadık. Belediye Başkanı Mehmet Yaka’nın gelmesiyle bu yolun takipçisi olacağının sözünü verdi ve yanımızda yetkililerle görüştü. İlgisindan dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.”dedi

Vatandaşlar daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Çocuğunun Trafik kazasında yaralandığını belirten Cuma Karataş, benim oğlum hastanede yoğun bakımda ölüm kalım mücadelesi veriyor. Okula giden öğrencilerin aileleri çocukları okuldan gelinceye kadar büyük stres yaşıyorlar. Okul öğrencilerinin can güvenliğini sağlayabilecek tedbirlerin alınmasını istiyoruz” dedi.

Daha sonra yolda bekleyen araçlar bir sürelik beklemenin ardından yollarına devam edebildi.