Denetimlere Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Belediye Zabıta Müdürlüğü personellerinden oluşan ekipler ilçe merkezinde bilumum işyerleri ve merkeze bağlı mahallelerinde esnaf ve vatandaşlarımızın burnunu kapatacak şekilde maske takmaları, sosyal mesafeye uyulup uyulmadığı, hijyen (temizlik) kurallarına uyup uymadıkları konusunda titizlikle denetimler devam etmektedir.

Ayrıca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinden Komiser Seher Yalçın eşliğinde, Polis Memurları Yeliz İnal, Doğan Karpuz, Timuçin Yıldızhan maske ve sosyal mesafe denetimleri, Polis Memurları Ramiz Kanık, Şammaz Öner, Özgür Başkaya, Mihriban Deveci ise lokanta, kafe, umuma açık bilumum yerlerde, çarşı içerisinde, Mahallelerin cadde ve sokaklarında denetimlerini sürdürmekte oldukları görüldü.

İlçe Emniyet Müdürlüğünde Komiser Seher Yalçın ile yaptığımız görüşmede denetim konusunda şunları söyledi,” Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınını en aza indirmek ve ilçemizde bütün esnaf ve vatandaşlarımızın sağlığını yakından ilgilendiren virüs salgınını en az hasarla atlatabilmek için ilçemiz Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve bütün kurum ve kuruluşlarımız ellerinden gelen çabayı göstermektedir. Bizlerde ilçemizde faaliyet gösteren bilumum işyerlerinde işyeri sahiplerinin ve vatandaşlarımızın burunları kapatacak şekilde maske takmaları, sosyal mesafeye dikkat etmeleri, hijyen kurallarına harfiyen uymaları noktasında denetimlerimiz aralıksız devam etmektedir. Bu denetimlerin çok yararlı ve faydalı olduğuna inanmaktayım. Denetimlerde İçişleri Bakanlığımızın, Sağlık Bakanlığımızın, İlçe Umumi Hıfzıssıha kurullarının belirtmiş olduğu kurallara uymaları noktasında esnaf ve vatandaşlarımıza uyarılar ve bilgilendirmeler yapılmaktadır. Burada hem kendimizin sağlığı, hem de toplumumuzun sağlığı açısından esnaf ve vatandaşlarımızın burnunu kapatacak şekilde yüz maskelerini takmalarını, sosyal mesafeye dikkat etmelerini, hijyen(temizlik kurallarına) dikkat etmeleri hususlarında esnaf ve vatandaşlarımıza büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Kurallara uyulduğu takdirde bu virüs salgınından biran evvel kurtulacağımıza inanıyorum.”dedi