İlçeye bağlı Reşadiye Mahallesi Acarlar mevkisinde  4 kardeşe ait tarlada 2015 yılında ilk obruk oluştu.2018 yılında obruğun yanında başka bir obruk oluştu. Oturdukları evlere yaklaşık 100metre mesafedeki obruklar  tarla içerisinde tehlike oluştursa da 4 kardeş tarafından yine ekiliyor.
Obruklar sebebi ile tarlarındaki ürünlerin hasat zamanı zorlukla yaşadıklarını söyleyen Murat Acar, " İlki 5 yıl önce oluşan obruklara rağmen tarlalarımız ekiyoruz. Aynı tarlada iki obruğun olması da bize nasip oldu" dedi.
1970 yılında beri aynı bölgede yaşadıklarını ve her şeyin baba yadigarı olduğunu belirten Murat Acar,4 kardeş burada tarım ve hayvancılıkla uğraşıyoruz. Ancak Obruk tehlikesi elimizi kolumuzu bağlıyor diyerek şunları ifade etti:
"Obrukların olduğu tarlaya  Buğday,Mısır gibi ürünler ekiyoruz. 2018 yılında aynı tarlada oluşan obruk  Mısır hasadı yapıldıktan 1 hafta sonra oluştu.Allah'tan kimseler yoktu o sırada.Obrukla bizlerde tedirginlik ve korku oluştursa da ürünlerimizi ekmeye mecburuz.Ancak tarladaki ürünün hasat zamanı zorluklar yaşıyoruz.Ne nakliyeci ne de biçerdöverciler gelmek istiyor.Çünkü hepsi korkuyor ve bölgenin Obruk tehlikesi  olduğunu biliyorlar.O yüzden sıkıntılar yaşıyoruz.geceleri çalışmıyoruz.Gündüzleri çalışıyoruz.Obruk belirtisi varsa görmek için.Obruk çok da zarar verdi bize.Burayı ekemiyoruz.Yeni bir şey yapamıyoruz.Çevremizde de 6 'dan fazla obruk var..
Bölgenin iyice incelenip bizlere bilgi verilmesi doğru olur" dedi.