Konya Caddesinde bulunan Cumhuriyet İlkokulu karşısındaki trafik ışıklarından başlayan ve Cumhuriyet Meydanı Anıt Alanın da bisiklet turu son buldu.Bisiklet turuna İlçe Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin, İyi Parti İlçe Başkanı Haluk Çağıran, Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis Üyesi Halil Aker, Belediye Meclis Üyeleri Mustafa Köklüsoy, Erol Parlak, İlçe Spor Müdürü Muhammet Ali Karakul, STK Başkanlarından Abdullah Hakkı Şenyurt, Mustafa Kemal Sözen, Mustafa Zengin, Halil İbrahim Yılmaz, OSB Bölge Müdürü Yücel Halıcı, Belediye Personellerinden İbrahim Verim, Hasan Güngör, Kadir Coşgun, Mehmet Levent Karabacak, Avukat Mustafa Taşçı, 13-14 yaşlarındaki çocuklardan Elanur Zengin, Emirhan Uslu ve Basın Mensupları katıldı.

Etkinlikte motorsuz araç kullanımına dikkat çekilerek Belediye Başkanı Mehmet Yaka yaptığı açıklamada “Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliğinin son günün de İlçe  Kaymakamımız, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin, İyi Parti İlçe Başkanı Haluk Çağıran, Belediye Meclis Üyelerimiz ve diğer protokol üyelerinden STK Başkanları, Daire Amirleri, Memurlar, COVİD 19 salgını nedeniyle kısıtlı tuttuğumuz etkinlikte farklı yaş gruplarından vatandaşlar ve basın mensupları katılımıyla bugünün anısına sıfır emisyon tabiri araçları kullandırmak, teşvik etmek ve insan sağlığı açısından önemli bir etkinlik olduğunu düşünüyorum diye Başkan Yaka Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında katılımcılarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Motorsuz araç kullanımına karşı toplumsal farkındalık oluşturabilmek için Karapınar Belediyesi olarak bir dizi etkinlik yapmak istedik. Vatandaşlarımızı bisiklet ve elektrikli araç kullanımına teşvik etmek, mümkün olduğunca cadde ve sokaklarımızı trafikten arındırmak istiyoruz diyen Başkan Yaka Bisikletle, yaya olarak hareketini arttırmak, hareketi arttırıp motorsuz bir gün yaşatmak için bu etkinliği yapmış bulunuyoruz. İleriki günlerde bazı caddelerde bisiklet yolları yaparak öğrencilerimizin okullarına, vatandaşlarımızın evlerine bisikletle gitmeleri teşvik edilecektir. Herkese sağlıklı yaşam diliyorum” dedi.

Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında bisiklet turuna katılan katılımcılara Karapınar Belediyesi’nce çeşitli ikramlarla son buldu.