Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan‘ın eşi Sayın Emine Erdoğan’ın himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Sıfır Atık ve Belediyeler Kongre Ödül Töreni, Ankara ATO Congresıum’da gerçekleştirildi.

Bu kapsamda Karapınar Belediyesi, katı atıkları en üst düzeyde kullanarak çevreye verilen zararı en aza indirmek ve sokak hayvanlarını yemek sorununu çözmek amacıyla " Atıkları Yerinde Ayrıştırıyorum ve Sokak Hayvanlarını Besliyorum "projesi ile ödüle layık görüldü.

Ödülü Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi himayesinde Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin’den alan Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, “Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi tarafından başlatılan seferberlik kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin ortak projesi olan” Sıfır Atık Proje ve Fikir Geliştirme Projesin” de Karapınar Belediyesi olarak “Atıkları Yerinde Ayrıştırıyorum ve Sokak Hayvanlarını Besliyorum” proje başlığı ile yarışmada Karapınar Belediyesi ödüle layık görüldü. Elektronik, dijital ve mekanik ortamla beraber geri dönüşümdeki metal, plastik ve kâğıt olan atıklarımızı yerinde ayrıştırarak daha ekonomik bir şekle getirmeyi düşünüyoruz. Prototipinde de gördüğümüz gibi bu ayrışmanın yanında bir soğuk ünitesi yaparak gıda atıklarımızı toplayarak sokak hayvanları için mama şekline dönüştürüp sokaktaki hayvanlarımızı beslemeyi hedefliyoruz. Böylelikle Belediye olarak hem Sıfır Atık Projesin de daha ekonomik bir şekle gelmek hem de sosyal hayvanlarımızı da gıda atıklarıyla beslemeyi hedeflemek çok bir anlam ifade ediyor. Prototipini geliştirdiğimiz ürünle ilgili firma ile çalışmalarımız devam ediyor. Daha sonraki çalışmalarımızda bu aldığımız destekle beraber toplama ünitelerimizi sıfır atık toplama birimlerimizi yerinde ayrıştıracak ve gıda atıklarının da değerlendirebildiği kompleks bir hale getirmeyi düşünüyoruz. Bu vesileyle Sıfır Atık projesinin hayata geçmesinde büyük emekleri bulunan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kıymetli eşleri Emine Erdoğan Hanımefendi ile Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum'a ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin’e teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.