Gündem maddelerine geçilmeden önce Belediye Başkanı Mehmet Yaka Malatya ve Elazığ daki depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyorum diye Başkan Yaka Devletimi ve milletimizi tüm imkanlarıyla depremde zarar gören vatandaşların yanlarında olmuştur. Bizde Karapınar Belediyesi, Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşlarımızla birlikte ayni yardım toplayarak 7 Şubat Cuma günü saat 14:00 da Cumhuriyet Meydanı'ndan Nakliyeciler Kooperatifi nin temin ettiği araçlarla dualar eşliğinde depreme bölgesine ulaştırılacaktır.

 Gündem 1:İlçemizdeki yolların alt ve üst yapılarında kullanılacak olan malzemelerin alınmasına ihtiyaç duyulduğundan, söz konusu malzemelerin alınması için İller Bankasından Kredi alınması için Belediye Başkanına yetki verilmesi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündem   2:Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından Belediyemize bedelsiz olarak devredilen Fiat Doblo marka aracın Belediyemize bedelsiz devrinin yapılması hususu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündem   3: Norm Kadroda İptal ve İhdasın yapılmasının görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündem  4: İlçemiz Alaaddin, Çetmi ve Pınarbaşı Mahalle sınırlarının yeniden düzenlenmesi hususu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündem 5:Fevzipaşa Mahallesi Yavşançukuru Yaylasında plan değişikliğinin yapıması hususu görüşülerek İmar Komisyonuna sevki oy birliği ile kabul edildi.

Gündem  6:İlçemizde 2017-2019 yılları arasında İlçe Merkezini kapsayan alanda yapılan Revizyon ve ilave İmar planlarında, Hacıömerli Mahallesinde 193 ve 2371 Adalarda ve Zafer Mahallesi 2510,84,720 ve 721 Adalarda yeniden imar düzenlemesi yapılması teklifi  görüşülerek İmar Komisyonuna sevki oy birliği ile kabul edildi

Gündem  7: Asansör Periyodik Kontrol ücretinin belirlenmesi ve protokol yapılması hususugörüşülerek Belediye taban fiyatının %5 alınması oy birliği ile kabul edildi.

Gündem 8:İlçenin Türüdiye Mahallesinde 2421 Adada 22 ve 23 nolu parsellerin ve Kale Mahallesinde 132 Ada 8 nolu parseldeki Belediye'ye ait hisse satışının yapılması, 8. Maddeye ek gündem olarak 573 ada 39 parselin satışının yapılması gündeme alınarak satışının yapılmasına ve Encümenin yürütmesi hususu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündem 9:İlçenin Fevzipaşa Mahallesi Çukurca Yaylasındaki parsellerin ve Adalet Mahallesinde 332 Ada 39 parseldeki Belediye hissesinin satışının yapılaması hususugörüşülerek oy birliği ile kabul edildi

Gündem    10: Belediyemiz envanterinde bulunan araçların sigorta giderleri araç muayene ve vize işlemleri için Zabıta Müdürlüğünce konan ödenen tutarlarının Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde takip edilmek üzere aktarılması hususu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
Belediye Meclis Toplantısı birinci bileşim toplantısı başka gündem maddesi olmadığından toplantının kapatılmasına ve ikinci bileşim toplantısının 7 Şubat 2020 Cuma günü saat 11.00 da yapılması oy birliği ile kabul edildi. Toplantı sonrasında Belediye Başkanı Mehmet Yaka Belediye Meclis Üyelerine ve vatandaşlara Belediyenin yaptığı ve yapacağı yatırım ve projeler hakkında genel bilgiler verdi.    (M.Ceyhan)