Bursa’nın tarihi ve kültürel mekânları olan Ulu Camii, Osman ve Orhan Gazi Türbeleri, Tophane, Emir Sultan, Ulu Camii ve Kozahan gibi dönemlerine damgalarını vurmuş Osmanlı padişahlarının türbelerini ziyaret edecekler. Kafilenin Bursa ziyaretleri sonrasında ikinci gün Çanakkale savaşlarının geçtiği Kilitbahir, Tabyalar, Seyit Onbaşı Anıtı, Seddülbahir Tabyası, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı’nı ziyaret edecekler.

Cuma akşamı saat 22.15’de Karapınar Cumhuriyet meydanında yapılan uğurlama programında Belediye Başkanı  Mehmet Yaka “ Karapınar Belediyesi olarak öğrencilerimize tarih bilincini yerleştirmek amacı ile bu etkinliği düzenledik. Mayıs ayı içerisinde 250 başarılı lise öğrencilerimizi Bursa, Çanakkale turu düzenleyerek tarihi ve manevi mekânlarını gezerek inceleme fırsatı bulacaklardır. Kültürel etkinlikler kapsamında Sosyal Belediyeciliğe önem verdiklerini ve kültür gezisinde şimdiye kadar bu bölgelere gitmemiş olan öğrencilerimize Bursa ve Çanakkale’nin kurtuluş mücadelesinin verildiği toprakları görmenin mutluluğunu yaşamak ve bu mekânlar hakkında bilgi sahibi olmak üzere hayırlı yolculuklar temennisinde bulundu.

Uğurlamaya Belediye Başkanı  Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin, Belediye Meclis Üyesi Tayfur Altıntaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal ve Öğrenci Velileri katıldı.