5393 Sayılı Belediye kanunun 20. maddesine istinaden Mart ayı olağan toplantısı gündem maddelerine geçilmeden önce ek olarak 3’üncü gündem maddelerinin alınması oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddelerine geçilmeden önce AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan “2014 2019 çalışma döneminin 91. meclis toplantısını Karapınar Belediyesi Meclisi olarak yapıyorsunuz.
Hepimiz Karapınar’lıyız, hepimiz Karapınar da yaşayacağız.    Bu beş yıllık süreç zarfında yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı vermiş olduğunuz emeklerden dolayı Karapınar adına çok teşekkür ediyorum Allah sizlerden razı olsun. Bundan sonraki hayatınızda Allah kolaylıklar versin diyorum” dedi.
Gündem maddesi 1:696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Belediyemiz Şirketine geçiş yapan işçiler için uygulanacak ücret zammı görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
Gündem maddesi 2: İlçenin Pınarbaşı Mahallesinde Mülkiyeti Belediyemize ait Mevlâna Hoşgörü Parkı’nın kiraya verilip, verilmeyeceği görüşülerek söz konusu parkın 10 yıllığına kiraya verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
Gündem maddesi 3: İlçenin Pınarbaşı ve Çetmi Mahallesinde Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanını görüşülerek söz konusu projenin uygulanmasına Konya Büyükşehir Belediyesi Meclisine onayına sunulması oy birliği ile kabul edildi.
Mart ayı meclis toplantısı başka gündem maddesi olmadığından dolayı oturumun kapanması oy birliği ile kabul edildi.

Toplantı dışında Belediye Meclis Üyeleri tek tek söz alarak dilek ve temennilerini iletti.

Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka yaptığı konuşma da “Değerli Meclis Üyesi arkadaşlarımla 5 yıldır İlçemize hizmet etme gayretinde bulunduk. Belediye Başkanlığım görevim süresince en iyi hizmeti yapmanın gayretinde bulunduk. Bu konuda destek veren tüm belediye meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Uyum içerisinde bir çalışma temposu göstermenin gayretinde olduk. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum Allah sizlerden razı olsun. Önemli olan insanımıza şehrimize en iyi hizmeti yapmaktır” dedi. Ayrıca Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Selçuk Üniversitesi Aydoğanlar Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine toplantıya katılımlarından dolayı teşekkür ederek hatıra fotoğrafı çekindiler.