Şenlik programına İlçe Kaymakam V. Mehmet Faruk Saygın, Garnizon Komutanı Topçu Yarbay Serdar Tavlayan ve eşi, Belediye Başkanı  Mehmet Yaka ve eşi, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcı Halil Aker, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Müftüsü Yunis Aydın, İlçe Emniyet Müdürü Nejdet Ercan, İlçe Jandarma Komutan V. Hasan Taşkömür, İlçe Milli Eğitim Müdür V. Ahmet İçalan, Gençlik Merkezi Müdürü Muhammet Ali Karakul, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, Daire Amirleri, İlçe Müftülüğü Personelleri, Gençlik Merkezi personelleri ve Gönüllü Gençleri ile öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı  Mehmet Yaka “Bugün üçüncüsünü icra ettiğimiz bir önceki yıl Covid-19 pandemi sürecinden dolayı yapamadığımız 3. Geleneksel Yaz Okulları Şenliğine hepiniz hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz. Değerli çocuklar bugün aslında büyüklerin sizlerle birlikte olup stresten uzak böyle bir ortamda vakit geçirmelerinden memnun olduğumu belirtmek istiyorum. Geleneksel hale getirdiğimiz ve bundan sonrada devam edeceğimiz yaz okullarının tamamlanması nedeniyle sizlere böyle bir etkinlik düşünerek yaklaşık olarak 40 Bin metrekarelik Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılan Belediyemiz tarafında işletilen Ahmet Hamdi Mutlu Kent Parkı’nda ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Değerli çocuklar biliyoruz ki pandemi sürecinde zor günler yaşadınız. Yüz yüze eğitimden uzak kaldınız. İnşallah önümüzdeki günlerde yüz yüze eğitime okullarınıza, arkadaşlarınıza, öğretmenlerinize kavuşursunuz. Şişme Oyun Parkımız Anıt Meydanı’nda hizmet veriyordu bugün burada sizlere hizmet verecek. At Binme, Matrak gibi sizlerin eğlenmeniz için çeşitli etkinlikler düzenlendi. İyi eğlenceler diliyorum. Buraya kadar geldiğiniz için sizlere ve bütün katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış konuşmasından sonra 4 -13 Ağustos tarihleri arasında yapılan 3. Geleneksel Yaz Kur’an Kursları futbol ve kaleli yakan top turnuvalarında dereceye giren takımlara ödüllerini İlçe Kaymakam V. Mehmet Faruk Saygın, Garnizon Komutanı Topçu Yarbay Serdar Tavlayan, Belediye Başkanımız Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin, İlçe Müftüsü Yunis Aydın, İlçe Emniyet Müdürü Nejdet Ercan, İlçe Jandarma Komutan V. Hasan Taşkömür tarafından takdim edildi.

İlçe Kaymakam V. Mehmet Faruk Saygın, Garnizon Komutanı Topçu Yarbay Serdar Tavlayan ve eşi, Belediye Başkanı  Mehmet Yaka ve eşi, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin ve diğer protokol üyeleri alandaki katılımcıları ziyaret ederek düzenlenen etkinlikleri gezdiler.

Şenlik programında Belediye  tarafından katılımcılara çeşitli ikramlar yapılarak program Albay ve orkestrası tarafından yapılan konserle son buldu.