Çin Halk Cumhuriyeti'nin Vuhan kentinde ortaya çıkan ve buradan da dünyaya yayılan COVID 19 Korona virüs salgınının ülkemizde yayılımının önlenmesine dair tavsiyeler her gün Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanmaktadır. Yapılan açıklamalarda, halkın sağlığı, virüsün yaygınlaşmaması ve biran önce bitmesi için temas, mesafe ve izolasyona dikkat çekilmekte ve evde kalın uyarıları yinelenmektedir. 

Salgınla mücadele kapsamında harekete geçen Karapınar Belediyesi vatandaşların maske ihtiyacını gidermek için çalışmalara başladılar.
Konuyla ilgili açıklama yapan Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka ; '' Ülkemizde de yayılmaya başlayan corona virüs ile mücadele kapsamında bildiğiniz üzere son genelge ile birlikte kapalı alanlarda ve pazar yerlerinde  maske takılması zorunlu hale gelmiştir. Karapınar Belediyesi olarak halkımızın ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının maske ihtiyaçlarını gidermek için Konya Büyük Şehir Belediyesi bünyesindeki ASEM ve KOMEK işbirliği ile belli bir miktarda maske üretimine başladık. 
Maske üretiminde birtakım kurallara dikkat edilerek, hijyen şartları ve sterilizasyon kurallarına uyması bakımından gerekli itinayı göstererek ihtiyaç sahibi kurum, kuruluş ve vatandaşlarımıza buradan dağıtım yapacağız. 
Sadece ihtiyacımızı burası karşılamıyor aynı zamanda Karapınar Belediyesi olarak dışarıdan da maske alımı yapıyoruz.
Bu vesileyle, bizlere  yardımcı olan ASEM- KOMEK çalışanlarına böyle zorlu bir günde bizimle beraber oldukları, halkımızın bu ihtiyacını karşılamada bizlere yardımcı oldukları için emeği  geçen müdürlerimize, eğitimcilerimize ve personellerimize teşekkür ediyorum. "dedi.