Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu tarafından İlçe genelinde bir süredir devam eden zabıta denetimlerinin sıklaşarak devam edeceği bildirildi. Özellikle Fırın, kahvehane, çay ocağı, pastane, lokanta ve imalathaneler gibi sıhhi işyerlerinin kontrol edilmesine önem verdiklerini dile getiren Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, denetimlerde en çok temizliğe önem verdiklerini vurguladı. Amaçlarının daha düzenli bir Karapınar olduğuna dikkat çeken Mugayıtoğlu, yapılan kontrollerin periyodik olarak devam ettiğini ve eksiği olan esnaflara tutanak tutularak, eksikliklerinin giderilmesi yolunda zabıta ekiplerimizce uyarıldıklarını kaydetti. 
Genellikle yiyecek ve içecek üzerine hizmet veren işletmeleri incelediklerini belirten Mugayıtoğlu, “vatandaşımızın hizmet aldığı yerler çok önemlidir. Hem sıhhi açıdan hem de temizlik açısından işyerlerinin kontrolü halk sağlığının önemine binaen gereklidir. Bu düşünce ile kontrollerimizi sıklaştırdık. Gıda güvenliği günümüzde çok önem kazandı. İkaz edilmelerine rağmen gerekli şartlar yerine getirmeyen işletmelere kanuni işlemler yapılmaktadır” dedi. 
Yapılan açıklamalarda denetimlerin sıklaşarak devam edeceği belirtilirken, evraklarında eksik bulunan işletmelere öncelikle süre verildiği kaydedilirken; halk sağlığına ve çevre temizliğine önem vermeyen işletmelerin kapatma cezası ile karşı karşıya gelebilecekleri ifade edildi.