Programa,  Rektör Yrd. Prof.Dr. Ahmet Kağan Karabulut, C. Başsavcısı Oğuzhan Mert, Hakim Alper Utku, C. Savcısı Oktay Korkut, Belediye Başkan Yrd. Emre Özsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Malmüdürü Zeki Kabdan, AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan, MHP İlçe Başkanı Faruk Sonkaya, M.Y.O Müdürü Öğr. Görevlisi Dr. Durmuş Ali Ceylan, Yaşar Aydoğan, Akademik ve İdari Personel ile öğrenciler katıldı.

Karapınar Aydoğnlar MYO Müdürü Öğr. Gör. Dr. Durmuş Ali Ceylan yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi.” 15 Temmuz gecesi ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, milletimiz, ölümü göze alarak, sokakları ve meydanları doldurarak darbe girişimini başarısızlığa uğratarak büyük bir destan yazdı. Milletimiz, o gece, tıpkı 717 yıl önce Söğüt’te, 563 yıl örnce İstanbul’da olduğu gibi Anadolu topraklarını istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırı. Aziz milletimiz, bu ülkeyi bölmek isteyen vatan hainlerine karşı Çanakkale’de, Dumlupınar’da ne cevap vermişse, 15 Temmuzda da aynı cevabı vermiş ve püskürtmüştür. Bu darbe girişimi sonucunda 248 vatan evladımız şahadet mertebesine, binlerce vatan evladımızda gazilik makamına ulaşmıştır. Şehitlerimiz ve gazilerimiz 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir.Şahadetmertebesine ve gazilik makamına ulaşan ail insanlarımızı unutmamak ve unutturmamak için hazırladığımız bu programımızın hayırlı olmasını diler, şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de minnet ve şükranlarımızı sunuyorum”dedi

Maneviyatın ve duygusallığın yaşandığı, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapılan program da tüm şehitlerimiz için, Hacı İsa Camii İmam Hatibi Ali Osman Gürbüz tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve birlikte yapılan duanın ardından katılımcılar tarafından fotoğraf sergisinın açılışı yapıldı ve 30’u aşkın fotoğraf sergisi topluca gezildi.

Fotoğraf sergisinin akabinde MYO sosyal faaliyetler slonunda Rektör Yrd. Sayın Prof.Dr. Ahmet Kağan Karabulut tarafından “ 15 Temmuz’dan 16 Nisan’a Yeni Türkiye Yolunda” çok anlamlı ve bilgi dolu konferans verildi.

Progğrama katılan misafirler ve öğrenciler tarafından, profesyonelce hazırlanmış mükemmel bir organizasyonun hazırlanmasından dolayı Konferansta konuşmacı Rektör Yrd. Sayın Prof.Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Aydoğanlar MYO Müdürü Öğr.Gör. Dr. Durmuş Ali Ceylan, öğretim görevlileri ve tüm emeği geçenler tebrik edildiler.