Öğrenci velisi Mehmet Şenyurt ve diğer velilerinin katkı ve destekleri ile malzemeleri temin edilen ve yine öğrenci velileri tarafından pişirilip hazırlanan Aşureler, öğrencilere ve misafirlere dağıtımı ve ikramı Oku Müdürü Ruşen Pürlüsoy, Öğretmenler ve öğrenci velileri tarafından yapıldı.

Aşure etkinliğine, İlçe Milli Eğitim Müdür V. Mustafa Uysal, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerinden Fazlı Cankaya, İbrahim Önal, Okulların Müdürleri, Atatürk İlkokulu Öğrencilerinin bay ve bayan velileri ile Atatürk İlkokulu Müdürü Ruşen Pürlüsoy, Öğretmenler, Yeşilpınar Gazetesi Fahri Muhabiri Musa Ceyhan katıldı.

Karapınar Atatürk İlkokulu bahçesinde Öğrenci Velisi Mehmet Şenyurt, öğretmen ve diğer Öğrenci velilerinin katkı ve destekleri ile hazırlanan Aşureler, öğrencilere ve öğrenci velileri ile misafirlere ikram edildi.

Atatürk İlkokulu Müdürü Ruşen Pürlüsoy ile yaptığımız söyleşide şunları söyledi," Aşure Ayı'nın tarih boyunca müslüman toplumlar açısından ayrı bir önem taşıdığını ve Aşure etkinliği ile eğitimin vazgeçilmezi olan okul, öğrenci, veli işbirliğini pekiştirmeyi amaçladıklarını söyleyen Pürlüsoy, Öğretmen ve Öğrenci velilerimizin Muharrem Ayı dolayısıyla hem aşure için gerekli malzemeleri temin ettikleri ve hem de aşureyi yaparak etkinliğimize bizzat destek ve katkılarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Öğretmen, Öğrencilerimiz ve öğrenci velilerimizle birlikte hareket ederek yaptığımız bu etkinliğimizden herkes memnun kaldığına inanıyorum. Bunun yanı sıra öğrencilerimiz paylaşmanın, dayanışmanın, yardımlaşmanın, birlikteliğin ne kadar güzel ve faydalı olduğunu görerek yaşadılar. Okul olarak Aşure geleneğimizi de böylelikle yaşatmış olduk. Ayrıca bu etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmayan İlçe Milli Eğitim Müdür V. Mustafa Uysal'a, Şube Müdürlerimiz Fazlı Cankaya'ya, İbrahim Önal'a, Okullarımızın Müdürleri, Öğretmen arkadaşlarımıza  ve bay bayan Öğrenci velilerimize katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum."dedi