İlçeye  7 kilometre uzaklıkta ve sık sık obrukların meydana geldiği Karakuyu’da bu kez 5 metre çapında  15 metre derinliğinde bir obruk oluştu. Mehmet Aydemir’e ait Arpa ekili tarladaki obruğun 50 metre uzağında da geçen yıl başka bir obruk daha meydana gelmişti.

ÇİFTÇİ TEDİRGİN

Obruğa 500 metre uzaklıkta çiftlik sahibi Lütfi Gülbahar, obruğu sabah fark ettiklerini söyledi.

Obruğun tabana doğru testi misali açıldığını belirten Gülbahar, Obruklarla yaşamaya çalışıyoruz. Korkularla yaşıyoruz. Gece karanlığında dışarı çıksak  bir  şey olur mu diye düşünüyoruz. Devletimizden araştırılmasını istiyoruz. Hem insanlar hem de hayvanlar için tehlikeli” dedi.

Ahmet Köken adlı çiftçide aynı bölgede irili ufaklı 50 civarında obruk olduğunu belirterek işçiler korku içerisinde çalışamıyor. Zor şartlar altında üretim yapıyoruz.Çoğu zaman işçi bulmakta zorlanıyoruz” dedi.

Kardeşi oluşuma şahitlik etmiş

Arpa ekili tarlanın sahibi Mehmet Aydemir,

Başka tarlada çalışırken ağabeyinin tarlada obruk oluştu çabuk gel demesiyle obruğu gördüğünü söyledi.

Aydemir,bu tarlamıza biraz uzaklıkta başka bir tarlamızda çalışıyordum.Ağabeyimin araması ile hemen tarlaya geldim. Geldiğimde yeni oluşmuştu toz çıkıyordu.  dedi.

Obruğun alt tarafının geniş olduğunu söyleyen Aydemir şunları ifade etti.

“Bizim tarlanın yakınlarında birçok obruk oluşmuştu. Bu seferde bizim tarlada oluştu. Korkumuz var. Korku olsa da şu ana kadar can kaybın olmaması sevindirici. Ağabeyim obruğun oluşumuna şahitlik etti. Tarlaya korkudan yaklaşamadı. Ağabeyim oluşumu birebir gördü. Ekim var gübreyi atamıyor. Tarlaya girmeye cesaret edemiyor korku var. Tarla ikiye bölünecek çünkü bu bölgeye yaklaşması çok zor. Aşağısı mağara gibi Bu tarlada belli bölümü ekilemeyip hasat edilemeyecek durumda. Bu bölge zaten obrukların sık görüldüğü bir yer”