Konya Gazeteciler Cemiyeti seçimlerinin ardından hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor.  Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdülkadir Karaduman, İl Başkanı Hüseyin Saydam, İl Başkan Yardımcıları Abdullah Altuntaş ve Ali Genç cemiyeti ziyaret ederek başkan Sefa Özdemir ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile uzun süre sohbet etti.

Karaduman konuşmasındaözellikle yerel basının sorunlarını yakından takip ettiğini ifade ederken, “Yapılan seçimlerin ardından Konya basınının tek bir çatı altında yeniden bir araya geldiğini görmek bizleri de mutlu etmiştir. Bu vesile ile seçimlerin birlik içerisinde geçmesinde emeği olan tüm arkadaşlara teşekkürlerimi iletiyorum.

Basın Türkiye’de en önemli kurumların arasında yer alması gerekirken ne yazık ki ülkemizde yaşanan bazı sorunlar ve özellikle basının tek bir çatı altında toplanma çabaları yüzünden sıkıntılı bir sürecin içerisinde ayakta kalma mücadelesi vermektedir. Basın toplumun özgür sesi olmalı. Ancak basın sektörünün içerisinde bulunduğu sorunlar yüzünden sesi çıkmamaktadır. Her gün bir gazetenin kapandığını duymak bizleri derinden üzmektedir. Özellikle yerel basının yaşadığı sıkıntıları görmemezlikten gelmemiz mümkün değil. Bunu defalarca mecliste gündeme getirdik. İktidar mensubu arkadaşlarda basının sorunlarını aynı şekilde dile getiriyor ancak çözümü konusunda ne yazık ki olumlu bir adım atılmıyor” dedi.

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam ise konuşmasında, “Basın kuruluşlarının sorunlarını yakından takip eden bir partiyiz. Özellikle yerel basının ayakta kalması için mutlaka destek verilmeli. Kamu reklamları eşit şekilde dağıtılmalı. Biz Saadet Partisi olarak geçmişten bu güne kadar hiçbir zaman boş vaatte bulunmadık. Buna basın ve şehrimizin, ülkemizin sorunları da dahildir. Sadece biz değil Türkiye de hemen her siyasi parti seslerinin duyulması için, problemlerinin çözümü için basına ihtiyaç duyarken ne yazık ki basın kendi sesini duyurmakta zorlanmaktadır. Buna seyirci kalmamak lazım. Bu vesile ile ben cemiyet seçimlerinin bir kez daha hayırlı olmasını temenni ediyorum arkadaşlara başarılar diliyorum” dedi.

Cemiyet Başkanı Sefa Özdemir ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “Konya basını olarak yaptığımız son seçimlerde en güzel birlik mesajını verdik. Bu birlikteliğimizi inşallah daha iyi noktalara getireceğimize inanıyorum. Ancak bizim sesimizin daha gür çıkması için de mutlaka özellikle yerel basın kuruluşları başta olmak üzere desteğe ihtiyacımız var. Hemen her ilde her ilçede her gün bir gazetenin kapandığı haberi gelmektedir. Bu gün Beyşehir’de bile bir gazetemiz kapanmak zorunda kaldı. Bu sorunların daha fazla büyümemesi ve çözümü için mutlaka gerek internet yasasında gerek yerel basının desteklenmesi konusunda ciddi adımlar atılmalı. Aksa halde bir süre sonra toplumun sesini duyuracak yerel basın kalmayacak diye konuştu.