İnceleme ekibine, AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, İlçe Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin, Konya İl Kültür Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, İl Kültür Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Yünden, Konya Arkeolog Müze Müdürü Ömer Faruk Türkan, Konya Müze Araştırmacısı Ali Akyıldız, MHP İlçe Başkanı Ercan Alp, Başkan Yardımcısı Halil Aker ve Belediye Meclis Üyeleri de eşlik ettiler.
Karacadağ ve Ovacık bölgesinde inceleme ekibine eşlik eden katılımcılar, hem yörede ki tarihi ve doğal güzellikleri gezip görme imkanı ve hem de doğa yürüyüşü yapma imkanı buldular.
Konya İl Kültür Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar ile Konya Arkeolog Müze Müdürü Ömer Faruk Türkan, Konya MüzeAraştırmacısı Ali Akyıldız ile birlikte, Karapınar Kaymakamı Oğuz Cem Murat ve beraberindeki heyete , birlikte gezilen Gökgöz Tepesi Höyüğü, Akören Yeraltı Şehri ve Karacağ ve Ovacık bölgesi ile ilgili geniş bilgiler verdiler.
İnceleme ekibi olsun, inceleme gezisine iştirak eden katılımcılar olsun hem tarihi ve doğal güzellikleri gezip görme ve hem de doğa yürüyüşü yapalarından dolayı çok memnun olduklarını ifade ettiler.