Konya Kızılay Kan Merkezi'nin düzenlemiş olduğu kan bağış kampanyasına vatandaşlarımız yoğun ilgi göstermekte oldukları görüldü. 
Artan hava sıcaklıkları ve Covid-19 nedeniyle her zamankinden daha çok kana ihtiyacı olması nedeniyle kan bağış kampanyasına Amir, Memur, Güvenlik Güçleri, Muhtarlar, Din görevlileri, Öğretmenler, Öğrenciler, Esnaflar, Çiftçiler, bay ve bayan vatandaşlar 17 Ağustos Pazartesi günü yani birinci gün Dr. Hikmet Başar, Flebotomist (Kan alma uzmanları) Merve Göktaş, Bilal Yıldız, Mustafa Yıldız, Kan Bağış Kazanım Uzmanı Yasin Peker denetim ve gözetiminde 91 ünite kan bağışında bulundukları tesbit edildi. Ayrıca Türk Kızılay'ı 10 sefer kan bağışında bulunanlara bronz, 25 sefer kan bağışında bulunanlara Gümüş, 35 sefer ve daha fazla kan bağışında bulunan şahıslara Altın madalya ve Berat Belgesi ile ödüllendirilmektedir. Karapınar Türk Hava Kurumu Başkanı Abdullah Sezer 10 sefer kan bağışında bulunması nedeniyle Türk Kızılayı tarafından Bronz Madalya ve Berat Belgesi verilerek ödüllendirildi.
Konya Kızılay Kan Bağış Kampanyası 18 Ağustos Salı günü ise Dr. Naim Hikmet Kalkan, Flebotomist (Kan alma uzmanları) Tuğba Biçer, Rabia Nur Çakın, Şerafettin Geyik, S.Ü. Hemşirelik Bölümü Öğrencisi Zeliha Güngör, Kan Kazanım Uzmanı Yasin Peker denetim ve kontrolünde kan bağış kampanyasının devam etmektedir. Kan Kazanım Uzmanı Yasin Peker, Kan Bağış Kampanyasına Karapınar'ın yoğun ilgi göstermesinden dolayı Kan Bağışçılarına teşekkür ediyorum."dedi ve gazetemiz dizgisi tamamlandığı için ünite kan sayısı belirtilememiştir.