Tarla sahibinin traktör üzerinde tarlada çalışırken fark ederek traktörden aşağıya inerek yakınlarına haber verdi. Obruğu fark etmesi ile obruğun içine düşmekten son anda kurtuldu.
Tarlasında Buğday hasadı yaptıktan sonra tarlasını başka ekime hazırlamak isteyen çiftçi, traktörü ile toprağı işlemeye başladı. Gece saatlerinde önünde çukur olduğunu gören çiftçi traktörü obruktan uzak bir  alana  çekti.
Gece olduğu için Obruğun yanına yaklaşamayan bölge halkı, sabah saatlerinde 8 metrelik bir obruk olduğunu gördüler.Yeni Obruğun 2 metre çapında ve 8 metre derinliğinde olduğu ve derinliğinin artacağı belirtiliyor.Obruğu olası tehlikeye rağmen vatandaşlar görmeye geliyor. Kimi vatandaş birbirlerini tutarak obruğun içine bakıyor.
Bölgede bundan öncede birkaç obruğun meydana geldiğini belirten ve bu bölgede çiftçilik yapan o bölgede yaşayan Ali Ocakçı,"Obruğu sabah gördük.Bundan 5 gün önce falan hiçbir şey yoktu.tahmin olarak birkaç gün önce oluşmuş.Tarla sahibi arkadaşımız traktörle tarlada çakşırken aniden obruğu görmüş.Fark etmese içine düşebilirdi."dedi