Adalet ve Kalkınma Partisinin geçtiğimiz ay gerçekleştirilen olağan kongresinde Akparti Konya İl Başkanlığına seçilen Musa Arat, beraberinde Yönetim Kurulu Üyeleri ile Basın Yayın ve Enformasyon Konya İl Müdürlüğüne ziyarette bulunarak, İl Müdürü Tuncay Karabulut’tan Müdürlüğün çalışmaları hakkında bilgi aldı.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Karabulut, Musa Arat ve Yönetim Kurulu Üyelerine yeni görevlerinde başarılar diledi. Müdürlüğün çalışmaları hakkında da bilgi veren Karabulut, “İl Müdürlüğümüz Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmetlerini yürütmektedir. İlgili makamların ve kamuoyunun zamanında ve doğru bilgilendirilmesi ile görev alanında bulunan Konya, Karaman ve Aksaray illerinin tanıtımına yönelik faaliyetlerin yanı sıra, basın mensuplarımızın çalışmalarını kolaylaştırıcı ortamların oluşturulması ve basın mensuplarımızın meslek içi eğitimlerine katkı sağlayacak faaliyetleri yürütmektedir.” dedi.

 

Yazılı, görsel, işitsel ve internet medyası olmak üzere 190 basın kuruluşunun Konya’da faaliyet gösterdiğini dile getiren Karabulut, bu kuruluşlarda görevli 275 basın mensubunun da sarı basın kartı sahibi olduğunu sözlerine ekledi.

 

Akparti Konya İl Başkanı Musa Arat ise yaptığı açıklamada; Kalkınmanın yerelden başladığını vurgulayarak, yerel basının önemine değindi. Arat konuşmasında; gazeteciliğin gecesi gündüzü olmayan, hızlı tempolu, özveri isteyen bir meslek olduğunu dile getirerek, gerektirdiği nitelikler ve uygulamadaki tüm güçlüklerine rağmen, gazetecilik mesleğinin kamuoyunu bilgilendirme, toplumun duyarlılığını ve eğitim düzeyini yükseltmede onur verici bir görev ve bir misyon olarak görüldüğünün sözlerine ekledi.

 

Mesleğin gerektirdiği özveri ve içerdiği kamu hizmeti anlamıyla da, kamuoyunun gazetecilik mesleğine duyduğu saygının artarak sürmesinde, şüphesiz gazetecilere de önemli görevler düştüğünün altını çizen Arat, yerel basının güçlendirilmesinde, teşkilat olarak gereken desteği vereceklerini sözlerine ekledi.

 

Akparti İl Başkan Yardımcıları Nurettin Akmeşe, Yusuf Uçar ve Mehmet Munlafalıoğlu’nun da yer aldığı ziyarette, İl Müdürü Tuncay Karabulut tarafından Musa Arat’a “Tarihi Konya Fotoğrafı” hediye edildi.