İlçe merkezi ve merkeze bağlı bütün camiler cemaatla doldu taştı. İlçe Müftülüğünün önderliğinde vaizler, camilerin imam-hatipleri ve müezzinler görevlerini yerine getirerek camilerde, Kur'an-ı Kerim'in inmeye başladığı ve bin aydan hayırlı bu gecede yapılması gereken dualar, kadir gecesinin nasıl ihya edilmesi gerektiği, kadir gecesinin anlamı, önemi ve zamanı ile ilgili vatandaşlarımız aydınlatılarak vaazı nasihatlerde bulunuldu.
Yeşilpınar Gazetesi fahri Muhabiri Musa Ceyhan, Kadir gecesinde Fevzipaşa Mahallesinde İlçe Müftülüğüne ait AK Camiinde Kadir Gecesinde bulundu. Teravih namazından önce Karapınarlı vatandaşlarımızdan Sabri Akyıl tarafından yakınlarına Mevlid-i Şerif okutuldu
AK Camii İmam-Hatibi Naim Akyıl, Camide Müezzinlik yapan Mehmet Akyıl, Kadir gecesini Kur'an-ı Kerim okuyarak, Mevlid-i Şerif okuyarak, ilahiler söyleyerek, vaazı nasihatlerde bulunup, kadir gecesinde vatandaşların neler yapması gerektiğini, hangi duaların okunacağını, kadir gecesinin anlamı ve önemi ile ilgili geniş açıklamalarda bulundu. Vatandaşlar ellerlini semaya kaldırarak dualar etti. Teravih namazı ve sonrası vatandaşlarımız af ve mağfiretin sağanak sağanak yağdığı, samimi bir şekilde edilen dualarla günahların affedildiği, insanlarımızın samimi dille yaptıkları dualarının kabul olduğu bin aydan hayırlı kadir gecesini en güzel şekilde ihya ettiler.