Kadir gecesinin idrak edilmesinde Hacıömerli Camiinde Yeşilpınar Gazetesi olarak bulunduk. Hacı Ömerli Camii İmam-Hatibi Muhammet Özoğlu cami cemaatine iyilik, güzellik, yardımlaşma, dayanışma, birlik ve beraberlik, hayır, hasenat, camileri sevdirme, çocukların yaz kuran kurslarına ilgisinden, İslami dini bilgiler ile insanlığı iyiliğe, güzelliğe teşvik edici  çok güzel vaazı nasihatlerde bulundu. Bunun yanı sıra Kadir gecesinin ne demek olduğunu ve müminler tarafından nasıl ihya edileceği konularında geniş bilgiler verdi. Ayrıca bu gece içerisinde nice fazilet ve hikmetleriyle dolu mübarek Ramazan ayını geride bırakmak üzereyiz. Kadir gecesi Yüce Rabbimizin bize en büyük lütfu ve ikramıdır. Bunun sebebi Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’in ümmeti olmamızdır. Çünkü tek bir gece olmasına rağmen bin aydan daha hayırlı kılınmıştır diyen Özoğlu,

İnsanlığı küfürden imana, karanlıktan nura kavuşturan, dünya ve ahiret saadetini temin eden Kuran’ı Kerim, bu mübarek ayda Kadir gecesinde indirilmeye başlanmıştır. Kadir gecesi insanlığın özlemle beklediği İslam güneşinin yeryüzünü nurlandırdığı ve şereflendirdiği gecedir. Kitabımız Kuran’ı Kerim’de isminden bahsedilen tek gece, Kadir gecesidir. Kuran’ı Kerim’in Levh-i Mahfuz’dan dünya semasına indirilmesi, gecenin kıymetini bir kat daha artırmaktadır. Rabbimiz şöyle buyuruyor; Gerçek şu ki, Biz Kur’an-ı Kerim’i Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır.  Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir. Kadir gecesi muhasebe gecesidir. Kur’an, hayatımızın neresinde sorusunu bu gece kendimize tekrar soralım. Kadir gecesine mahsus bir ibadet yoktur. Bu gecede Kur’an-ı Kerim okuyarak Allah’a samimiyetle ve içtenlikle yönelen ve dua eden kullarının dualarını boş çevirmeyeceğini. Bu gecede bol bol kuran okunmalı, kaza ve nafile namazları kılınmalı, çocuklar ve yardıma muhtaç insanlar sevindirilip gözetilmeli ve gönülleri alınmalıdır.”dedi

Muhammet Özoğlu, Hz. Aişe validemiz Peygamber Efendimize Kadir gecesini idrak edersem ne yapayım diye sorduğunda, Peygamberimiz şöyle cevap verir. Allahım sen affedicisin, affı seversin, bizleride affet diye dua etmesini tavsiye etmiştir. Allah’tan af dilemek için zaman ve mekân şart değildir. Salı gününü Çarşamba gününe bağlayan bu gecede edilen duaların makbul olduğunu, büyüklükte eşsiz, rahmeti sonsuz, affetmede ise sınırsız olan Yüce Rabbimiz, bizlere şu müjdeyi vermiştir. “ (Ey Muhammed) Ayetlerimize iman edenler sana geldikleri zaman de ki: “Selam olsun size! Rabbiniz kendi üzerine rahmeti yazdı. Şöyle ki; Sizden kim cahillikle bir kabahat işler de sonra peşinden tövbe eder, kendini düzeltirse ( Bilmiş olun ki) O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.” Aziz kardeşlerim er- Rezzak ve el-Halik olan Rabbimiz, manevi olgunlaşma içerisinde ki insana takvanın, şükrün ve arınmanın yollarını öğretmiştir. Bir kusur işlendiğinde, Cenab-ı Allah’a dönüp el açanları geri çevirmeyen et- Tevvab’tır O.Dedi.

Kadir gecesinde, kalbimizin en derin yerinden Rahman’a doğru bir yol açma zamanıdır. Bu mübarek geceyi boş geçirmeyelim Bu geceyi en güzel şekilde değerlendirmeye çalışalım, Kur’an’da örnek gösterilen has kullar gibi “ Rabbimiz! Bizden cehennem azabını uzaklaştır, gerçekten onun azabı gelip geçici değil, devamlıdır. Şüphesiz, orası ne kötü bir durak ve ne kötü bir konaktır. Diye niyazda bulunmak, tövbe ederek günahlardan arınmak ve Allah’a kulluğun tadına varmak ne büyük bir mutluluktur. Kadir gecenizi tebrik eder, bu gece yapacağımız duaların kabul olmasını temenni eder, tüm inanan müminlere, İslam âlemine, insanlığa hayırlar getirmesini Cenab-ı Mevla’dan niyaz ederim”Dedi.

Kadir gecesinde ilçemizde binlerce mümin her yıl olduğu gibi mübarek geceyi yine camilerimizi doldurarak, Kuran-ı Kerim okuyup dinleyerek, dua ve dilekleri ile bağışlanmak için Allah’a yalvarıp, günahlarına tövbe ederek geçirdi. Camilerimiz Müminlerle doldu taştı. Mevlidi Şerif okundu, ilahiler söylendi, Kur’an-ı Kerim okundu.  Vaazı nasihatler yapıldı. Dualar için eller semaya kaldırıldı. Teravih namazı kılındıktan sonra isteyenler cemaat halinde saf tutarak tespih namazı ve Kadir gecesine has namaz kıldılar.

Hayırsever bir vatandaş tarafından Hacı Ömerli Camii önünde Kadir gecesi için camiye gelen vatandaşlara şeker ve gülsuyu ikram edildi. Diğer camilerimizde de mevlit okutularak camiye gelen vatandaşlara şeker, gül suyu ikram edildiği öğrenildi.