Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı ve “Bin Aydan Hayırlı” olarak kabul edilen Kadir Gecesi, Karapınar’da camilerde düzenlenen programlar, dualarla coşku içerisinde idrak edildi.

Yeşilpınar Gazetesi olarak Hacı Ömerli Camiinde Kadir Gecesi kutlama programına katıldık. Hacı Ömerli Camii Kadir gecesi programı İmam-Hatibi Muhammet Özoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve müezzin Ali Osman Gürbüz, Nail Okuyucu ve Şenol Ergüler’in birbirinden güzel söyledikleri ilahiler ve mevlid-i şerifler ile camii cemaatine duygulu anlar yaşattılar. İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk Kadir Gecesinin öneminden ve Kadir Gecesinde neler yapılması gerektiği hususlarında cami cemaatine ve insanlığa çok faydalı güzel vaazı nasihatlerde bulundu ve şunları söyledi,” Kadir kelime olarak; değer, kıymet ve itibar anlamlarına gelir. Ramazan ayı içinde bulunan en kıymetli gecedir. Bazı âlimlere göre Mevlid gecesinden sonra en kıymetli gecedir. Kadir Gecesi, Muhammed Aleyhisselamın ümmetine mahsus bir gecedir.

Kadir Gecesinin Önemi ise Kur'an-ı Kerim'in ilk o gece indirilmeye başlanmasıdır.

Kadir Gecesi, üç ayların sonuncusu olan ramazan ayının yirmi yedinci gecesine rastlamaktadır. Kur’an-ı Kerim'de Kadir Gecesinin Önemi şu şekilde dile getirilmiştir.

'' Biz Onu (Kur'an-ı Kerim'i) Kadir Gecesinde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen bilirmisin? Kadir Gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail a.s) her iş için iner dururlar. O gece esenlik, gün ağarıncaya kada sürer.'' (Kadir Süresi 1-5 Ayetler)

Kadir Gecesi'ndeki ibadet, içerisinde Kadir gecesi bulunmayan bin ayda yapılan ibadetten daha faziletlidir.
Gelecek bir seneye kadar cereyan edecek olan her türlü hadiseler Allah Teâlâ’nın ezelî kaza ve takdiri ile ilgili meleklere bu gece bildirilir. Bu gecede yeryüzüne Cebrail ve çok sayıda melek iner. Bu gece tanyerinin ağarmasına kadar esenliktir, her türlü kötülükten uzaktır. Yeryüzüne inen melekler uğradıkları her mü’mine selam verirler.”diyerek sözlerini tamamladı.

Cami cemaatı, İmam-Hatip Muhammet Özoğlu eşliğinde Teravih Namazı kılındıktan sonra, İmam Muhammet Özoğlu vatanımızın birliği, beraberliği ve bölünmez bütünlüğü, halkımızın huzur ve refahı için cami cemaati ile birlikte dualar edildi.

Teravih namazından sonra bazı vatandaşlar camilerde kalarak, bazı vatandaşlar evlerine giderek Kadir Gecesini kutlamaya devam ettiler.