İlçenin Kayalı Mahallesi, Kokarkuyu yaylası yakınlarında iletişim aracı olan Türk Telekoma ait haberleşme hattını kesmek suretiyle çaldıkları esnada İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince süratle yapılan müdahale neticesinde olayla ilgili olarak üç şüpheli şahıs kestikleri haberleşme kablosu ve kullanmış oldukları kesme aletleri ile birlikte kıskıvrak yakalandı. Olayla ilgili olarak bu bölgede daha önceden de hırsızlık yapıldığı ve İlçe Jandarma ekiplerinin bu konuda geceli gündüzlü çalışmaları sırasında aynı bölgeden gelen sinyal üzerine süratle hareket ederek şüphelilerin olay mahallinde yaya olarak kaçmaya çalıştıkları, İlçe Jandarma ekiplerinin 1 km'lik mesafede yaptığı yaya kovalamaca sonucu kıskıvrak yakalanmışlardır.
İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından hırsızlık yaptıkları esnada suçüstü yakalanan B.A.A (17), M.D. (27), M.A (42) şahısların ifadeleri alınmasına müteakiben C. Savcılığına sevkedilmiş ve çıkarıldıkları mahkemede tutuklu yargılanmalarına karar verilip, Ereğli Cezaevine sevk edilmişlerdir.
Bölge insanlarımızın tarım ve hayvancılıkla iştigal etmeleri sebebiyle arazide çok sayıda sulama amacıyla kullanılan elektrik trafolarının ve damla sulama borularının hırsızlar için kolay gelir kaynağı oluşturduğundan bunların arazide başıboş bırakılması hırsızlara davetiye çıkarmaktadır. Bundan dolayı çiftçilerimizin trafolarını borularını ve hayvancılıkla uğraşan şahısların mallarını ve malzemelerini uygun ve kontrol edilebilecek yerlere koymaları menfaatlerine olacaktır. İlçemizin asayişi, can ve mal güvenliği için gece gündüz demeden özverili bir şekilde polis ve jandarma ekipleri çalışmalarına devam etmekte olup, vatandaşlarımızın da polis ve jandarma teşkilatına yardımcı olmaları yolunda yetkililer tarafından da belirtilmektedir.