İlçe Jandarma Toplum Destekli Güvenlik hizmetleri kapsamında yapılan plan doğrultusunda ilk olarak 21 Ocak 2016 tarihinde Küçükaşlama Mahallesinde vatandaşları hırsızlıklara karşı alınacak önlemler konusunda bilgilendirme ve bilinçlendirme toplantısı yaptı.
Karapınar Küçükaşlama Mahallesinde köy odasında yapılan toplantıya Küçükaşlama mahalle sakinlerinden 25 kişi katılırken, toplantı son derece sıcak ve samimi bir ortamda başladı ve vatandaşlar tarafından büyük ilgi ile karşılandı. Toplantıya İlçe J.K.  J. Asb. Kd. Bçvş. İsmail YÜREKLİ ve Mrk.J.Krk.K. J. Asb.Üçvş Serkan ÇETİNBAĞ ile Uzm. J.11.Kd.Çvş Sebahattin KARAASLAN katıldı.
İlçe J. Komutanı J. Asb.Kd.Bçvş. İsmail YÜREKLİ yaptığı konuşmada,” Bölgede sulama amaçlı kurulan, sulama kuyuları yanındaki trofoların hırsızlanmasının ve zarar verilmesi olaylarının faillerinin yakalanabilmesi için çalışmaların devam ettiğini, vatandaşların da destekleri ile önlemlerin arttırıldığını beyan etti. Bölgede gece gündüz devriye faaliyetlerine devam edildiğini ve meydana gelen trafo hırsızlıklarının faillerinin araştırılması ve yakalanması çalışmaları devam ederken çok geniş bir alanda bulunan ve sayıları 5000’i bulan sulama amaçlı trafoların korunmasının da büyük önem arz ettiğini, bunları koruyabilmek için bazı önlemlerin alınması gerektiğini belirtenYÜREKLİ, vatandaşlar tarafından alınacak önlemleri şu şekilde sıraladı,
1- Köylerin (Mahallelerin) giriş ve çıkışlarına güvenlik kamerası kurulması
2- Trafoların olduğu bölgelerin uygun yerlerine kamera konulması
3- Alarm sistemlerinin takılması
4- Gece saatlerinde vatandaşların zaman zaman trafolarını kontrol etmeleri
5- Mahallelerden geçen şüpheli araçve şahısların 112 ACİL ÇAĞRI merkezine bildirilmesi
6- Sulama dönemi bittiğinde trafoların yerinden sökülerek emniyetli yerde muhafaza edilmesi gibi önlemleri almaları gerektiğini vurgulayarak halka bilgi verildi.
İlçe Jandarma Komutanlığı bu toplantıları diğer mahallelerde de uygulayacağı belirtilmiş olup, vatandaşı bilinçlendirerek hırsızlıkları önleme faaliyetlerine önem verildiği görüldü ve Jandarma’ya Toplum Destekli Güvenlik Hizmeti kapsamında çalışmalarında başarılar dileriz.