Karapınar Kültür Merkezinde düzenlenen programa Karapınar Kaymakamı Mustafa Karaca, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Karapınar Garnizon Komutanı Topçu Albay Ali Olcay Küçüktepe,  Karapınar Cumhuriyet Savcısı Oğuzhan Mert, Karapınar Kamu Kurum ve Kuruluşları Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program Tarih Öğretmeni Mehmet Ekenoğlu'un günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmasıyla devam etti. Ardından İstiklal Marşı'nın kabul günü ve Mehmet Akif Ersoy ile ilgili video gösterisi sunuldu. Öğrenciler Mehmet Akif Ersoy'un en meşhur şiirlerinden biri olan Zulmü Alkışlayamam ve '' Bir Elif Bir Mehmet Olmak'' adlı şiiri okudular. 
Öğrencilerden oluşan bir tiyatro ekibi, günün anlam ve önemine binaen bir tiyatro gösterisi yaptılar. Yine öğrencilerden oluşan bir grup enstrüman eşliğinde kahramanlık türküleri söylediler.
Program okullar arası yapılan İstiklal Marşı okuma yarışmasında birinci olan öğrencinin Karapınar Kaymakamı Mustafa Karaca tarafından  ödüllendirilmesiyle son buldu.