Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan Kutlu Doğum Haftası Programı, İslik İlk/Ortaokulu Müdürü Lokman SAYAR yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi, "Sayın Belediye Başkanım, Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürüm, Sayın İlçe Müftüm, Sayın Malmüdürüm, Sayın İlçe Vaizim, Sayın muhtarlarım, değerli veliler ve sevgili öğrenciler Peygamber efendimizin 1445. doğum yıldönümü münasebetiyle hazırlanan programa hoş geldiniz. Yunus Emre'nin dilindeki aşk peygamberine, Mevlana'nın dilindeki rahmet peygamberine, Ahmet Yesevi'nin dilindeki hikmet peygamberine, Hacı Bektaş-ı Veli'nin dilindeki sevgi ve şefkat peygamberine selam olsun. Peygamberimizin (s.a.v) kutlu doğumu hepimize güzellikler getirsin. Peygamber Efendimizi anmaktan anlamaya çalışmak için çaba sarf eden, Peygamber Efendimizi daha yakından tanımak için buraya kadar teşrif eden siz değerli misafirlerimizi saygıyla selamlıyor, okulumuz adına şükranlarımı sunuyorum. Programda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerime ayrıca 6 tane tablet ve 3 tane çeyrek altın göndererek öğrencilerimizi sevindiren Dost Eli Derneği yetkililerine çok teşekkür ediyorum."dedi.
Belediye Başkanı Sayın Mehmet Yaka, '' Rasulullah efendimizin doğumu hepimize kutlu olsun, Peygamber Efendimiz, bütün Müslümanların en iyi yol göstericisidir. Onun yaşam tarzı en iyi yaşam tarzıdır. O, her şeyi bilerek yapmış ve insanlara en güzel örnek olmuştur. Davranışları ile, sözleri ile sadece biz Müslümanlara değil, bütün dünya insanlarına en iyi örnek olmuştur. Peygamber Efendimizin kutlu doğumu İslam âleminin birliğine beraberliğine vesile olsun''dedi.
İlçe Vaizi Mustafa ALTINKESER, günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmasında, Peygamber efendimizi sadece anmak değil, onu yaşatmak gerektiğini, Efendimizin komşuluğunu, aile reisliğini, babalığını, yöneticiliğini, ticaretini vs. her alanda onu örnek almamız gerektiğini söyledi.
Konuşmaların ardından program öğrenciler tarafından söylenen ilahiler, şiirler, skeçler ve kasidelerle devam etti. 
Dost Eli Derneğinin katkılarıyla İslik İlk/Ortaokulunda yapılan hadis, ilmihal ve meal yarışmalarında; Hadis yarışmasında; birinci Muhammet Ali Zıvlak, İkinci Şaban Yeşilot, Üçüncü Niyazi Evin, İlmihal Yarışmasında Birinci Mustafa Selen, İkinci Muhammet Talha Metiner, Üçüncü Rumeysa Metiner oldu. Meal yarışmasında ise birinci Ümmühani Altundal, İkinci Kezban Kabakçı, Üçüncü Pakize Çakır oldu. 
Birinciliği kazanan öğrencilere ödülleri Belediye Başkanı Mehmet YAKA tarafından tebrik edilerek verildi.
İkinciliği kazanan öğrencilere ödülleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami SAĞDIÇ tarafından tebrik edilerek verildi.
Üçüncülüğü kazanan öğrencilere ödülleri İlçe Müftüsü Kadir DEMİRLENK tarafından tebrik edilerek verildi.
İslik İlk/Ortaokulunda Kutlu Doğum Haftası Programı etkinliği başarılı bir şekilde sona erdi.