Dernek Başkanı İsmet Mavi “Karapınar’daki İhtiyaç Sahiplerine yönelik Kurulmuş Olan İPEKYOLU KARAPINAR GIDA BANKASI YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA Derneğimiz Ramazan Ayları da dâhil olmak üzere 2010 yılından buyana 3 yıldan beri Karapınar’ da ki ihtiyaç sahibi ailelerimize gıda yardımlarını bu yılda yine 12 ay tüm hızıyla devam ettirmekteyiz.. Dernek olarak şimdiye kadar 700 ailemize yardımda bulunulmuş olup halende 150 ailemize ( 2 ayda bir) 200 Aileye(3 ayda bir) 250 ailemize( 4 ayda bir) ve 100 ailemize de 6 ayda bir şeklinde gıda yardımlarımız rutin olarak devam etmekle beraber ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın gıda yardımı dilekçelerini kabul etmekteyiz.

   

2011 yılı içersinde okullarımızdaki fakir öğrencilerimize 700 çift ayakkabı yardımında bulunuldu 300 çift ayakkabıda derneğimizden gıda alan ihtiyac sahibi vatandaşlarımıza verilerek toplamda 1000 çift ayakkabı yardımında bulunduk. Yine aynı yıl içerisinde 15 ton patates ve 500 torba Un derneğimiz tarafından gıda yardımı alan vatandaşlarımıza dağıttık.

 

Şimdiye kadar 4000 paket gıda yardımı yapılmış olup, Hankapı mahallesindeki ZAFER KIZ KURAN KURSUMUZDA ki okuyan 63 yatılı 17 si gündüzcü olmak üzere 80 öğrencimizin iaşesi derneğimiz tarafından karşılanmaktadır.

 

VEREN EL ALAN ELDEN ÜSTÜNDÜR düsturuyla yola çıkarak derneğimizin faaliyetlerini sürdürebilmesi için yardımsever vatandaşlarımızın öşür, zekât, adak ve diğer yardımlarını bekliyoruz diyen İpekyolu Karapınar Gıda Bankası Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı İsmet Mavi, İslam, inananlara her zaman paylaşmayı ve yardımlaşmayı tavsiye ederİslam’da her Müslüman hem kendisinden, hem ailesinden, hem çevresinden, hem de toplumdan sorumludur Müslüman kişi, bunlara karşı görevlerini tam olarak yerine getirmezse dünyada ve ahirette sorumlu olacaktır Bunları göz önünde bulundurarak çalışmalarımızı aralıksız devam ettirmekteyiz. Mübarek Ramazan ayında da ihtiyaç sahibi insanlarımızı sevindirmekteyiz diyen Mavi, Yönetim Kurulunda görev alan arkadaşlarım Cemal Şentürk, Ali Akaya, İbrahim Kılıçlı, Recep Yaşar Atabay’a, dernekte çalışan görevli ve gönüllü arkadaşlarımıza özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederken, şimdiye kadar İpekyolu Karapınar Gıda Bankası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen hayırsever vatandaşlarımıza da şükranlarımı sunarım”dedi