07.05.2012- 01.06.2012 tarihleri arasında 4 hafta boyunca ilçe merkezindeki camilerde görev yapan 28 İmam Hatip ve Müezzinlere Ezanı Güzel Okuma Hizmet İçi Eğitim Kursu verildi. Kursa katılanların belgeleri İlçe Müftüsü Hüseyin Gün, İlçe Vaizi Bağattin Ertunç, Hizmet İçi Eğitimini veren Kurs hocası Ali Tahir Şener tarafından takdim edildi.
Kurs Belgesinde “ 7.05.2012- 01.06.2012 tarihleri arasında Karapınar Müftülüğünce düzenlenen “Ezanı Güzel Okuma” Hizmet İçi Eğitim Kursuna katılmıştır.
Bu Belge Diyanet İşleri Başkanlığı Hizmet İçi Eğitim Yönetmeliğinin 30’ncu maddesi gereğince verilmiştir. Hüseyin Gün- İlçe Müftüsü” yazılıdır.
Öncelikle Ezanı Güzel Okuma Hizmet İçi Eğitim Kursunu veren İmam Hatib Ali Tahir Şener’e, kursa katılan siz camii imam hatiplerimize ve müezzinlerimize öncelikle teşekkür ederim. Hizmet İçi Kursların çok faydalı ve başarılı olduğuna inanıyorum. Hizmetin daha mükemmelini yakalamak için hepimiz belli bir çaba ve gayret göstermekteyiz. Diyanet İşleri Başkanlığımızın emirleri gereğince her cami izanını kendi okuyacaktır. Hal böyle olunca Ezanı Güzel Okuma nizmet içi eğitim kursunda da Rast, Segah, Hüseyini, Saba makamları Ali Tahir Şener hocamız tarafından kurs verildi ve uygulama çalışmaları yapıldı. Bu kursta Ezanı güzel okumak için gayret ve çaba gösterdiğiniz için ve belgeyi almaya hak kazandığınız için hepinize teşekkür ediyorum”dedi